Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Εφιάλτης στην κυβέρνηση από τον εκτροχιασμό της πανδημίας

Τουλάχιστον 5 μέρες θα καθυστερήσει η λεγόμενη «επιπέδωση» στην διασπορά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι ειδικοί στην κυβέρνηση και ως εκ τούτου, η αγωνία στο Μαξίμου κορυφώνεται κατά πόσον το σύστημα υγείας θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες έως ότου αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια υποχώρησης της πανδημίας.

Η αγωνία και ο φόβος ότι τελικώς το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει βρίσκονται στο κατακόρυφο, καθώς ήδη τα νοσοκομεία ειναι σε τραγική κατάσταση. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, οι ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, ενώ και στην Αθήνα τα κρεβάτια είναι λιγότερα από 50 για μία πόλη σχεδόν 5

εκατομμυρίων κατοίκων! Σαν να μην έφταναν αυτά, στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν φτάσει αναφορές που δείχνουν ότι πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας έχουν φτάσει πραγματικά στα όριά τους, όπως στη Λάρισα, την Κοζάνη, τα Γιαννιτσά, τη Δράμα κ.α.

Έκτακτη σύσκεψη

Τούτων δοθέντων, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σήμερα έκτακτη σύσκεψη με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. Στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλα τα νέα δεδομένα, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι συμμετέχοντες επεξεργάστηκαν και τα πρώτα στοιχεία για τον σημερινό αριθμό κρουσμάτων –για τον οποίο αρκετοί κυβερνητικοί παράγοντες δεν κρύβουν την αγωνία τους για το πόσα τεστ θα «κοκκινίσουν» ως το απόγευμα, που θα ανακοινωθεί ο τελικός αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων.

Προς νέα μέτρα

Σε κάθε περίπτωση, επειδή το σύστημα δεν μπορεί να αντέξει άλλες πέντε μέρες με αυξημένα κρούσματα πριν αρχίσει η «επιπέδωση» της καμπύλης της πανδημίας, στο τραπέζι της κυβέρνησης βρίσκεται το σενάριο επιπρόσθετων μέτρων, για τα οποία αναμένεται να αποφασίσει ως το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Matrix24.gr, μεταξύ των μέτρων που έχουν προτείνει οι λοιμωξιολόγοι και η επιτροπή των ειδικών στην κυβέρνηση είναι το κλείσιμο όλων των βόρειων συνόρων της χώρας, μετά το νέο χθεσινό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων. Επίσης, εξετάζεται σοβαρά η αυστηροποίηση του πλαισίου του lockdownστην Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, , όπως επίσης και ο περιορισμός των μηνυμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου στο 13033. Παραλλήλως, στο σύστημα υγείας ετοιμάζονται για την ύστατη μάχη: έτσι, ο ΟΣΕ έχει ήδη ετοιμάσει ειδικά βαγόνια για τη μεταφορά ασθενών από τη Βόρεια Ελλάδα σε νοσοκομεία της Αθήνας, ώστε να μην διαδραματιστούν σκηνές Μπέργκαμο σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ή αλλού.

http://www.matrix24.gr/2020/11/efialtis-stin-kivernisi-apo-ton-ektrochiasmo-tis-pandimias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...