Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Εμβόλιο

Φίλες και φίλοι,

Τα εμβόλια για τον Covid θα μπορούσαν να σώσουν εκατομμύρια ζωές, όμως υπάρχει μια παγίδα.

Τα εμβόλια ανήκουν στους κολοσσούς της φαρμακοβιομηχανίας, που όμως δεν μπορούν να παρασκευάσουν αρκετά για όλο τον κόσμο άμεσα. Οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου έχουν ήδη αγοράσει τις περισσότερες δόσεις, αφήνοντας τις φτωχότερες στο έλεος της πανδημίας.

Αυτό μπορεί και πρέπει ν’ αλλάξει. Σε λίγες μέρες, οι κυβερνήσεις θα ψηφίσουν για ένα παγκόσμιο σχέδιο που θα καταργεί τις πατέντες για τα εμβόλια του Covid-19, επιτρέποντας έτσι να κυκλοφορήσουν γενόσημα για να αυξηθεί η παγκόσμια παραγωγή και να γίνουν διαθέσιμα ακόμη και στις φτωχότερες χώρες!

Ας βοηθήσουμε να περάσει! Υπόγραψε για να απαιτήσουμε εμβόλια για όλο τον κόσμο
 -- όταν φτάσουμε τις 1 εκατ. υπογραφές, το Avaaz θα παραδώσει τις φωνές μας στην κρίσιμη σύνοδο:

Υπόγραψε τώρα: Εμβόλια για όλο τον κόσμο!

Οι φαρμακευτικοί κολοσσοί ισχυρίζονται πως τα μονοπωλιακά κέρδη που τους εξασφαλίζουν οι πατέντες είναι απαραίτητα για τις έρευνές τους -- παρόλο που οι έρευνες γι’ αυτά τα εμβόλια χρηματοδοτήθηκαν με δισεκατομμύρια δημοσίων κονδυλίων.

Οι πατέντες πρέπει να καταργηθούν -- κι έχει ξανασυμβεί. Το 2001, μετά από χρόνια δημόσιας πίεσης, οι κυβερνήσεις συμφώνησαν να απελευθερώσουν τις θεραπείες του HIV/Aids απ’ τις πατέντες, επιτρέποντας έτσι να κατασκευαστούν πιο οικονομικά γενόσημα φάρμακα και σώζοντας εκατομμύρια ζωές. Τώρα πρέπει να το ξανακάνουμε.

Η Ινδία και η Ν. Αφρική, με την υποστήριξη πολλών αναπτυσσόμενων κρατών, μόλις κατέθεσαν επείγουσα πρόταση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, να καταργήσει τις πατέντες για τα εμβόλια και τις θεραπείες κατά του Covid, μέχρι να περάσει η πανδημία.

Σε λίγες μέρες οι κυβερνήσεις θα ψηφίσουν -- βοήθησε να στείλουμε ένα τσουνάμι παγκόσμιας στήριξης για να κάνουμε τις θεραπείες του Covid διαθέσιμες σε όλο τον κόσμο! Υπόγραψε και διάδωσέ το:

Υπόγραψε τώρα: Εμβόλια για όλο τον κόσμο!

Απ’ την αρχή της πανδημίας, το κίνημά μας έχει παλέψει γι’ αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο. Πιέσαμε για παγκόσμια συνεργασία κι ελάφρυνση χρέους, και συγκεντρώσαμε εκατομμύρια για να βοηθήσουμε τους πιο ευάλωτους του κόσμου. Τώρα με τα εμβόλια σχεδόν έτοιμα, ας δώσουμε πάλι το παρόν για να μη μείνει κανείς στο περιθώριο. Έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να δούμε τον κόσμο να ενώνεται με ένα κοινό στόχο. Ας την αρπάξουμε!

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,

Σπύρος, Risalat, Marie, Anneke, Patricia, Muriel, Marta, Luis, Κατερίνα και όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...