Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Ο δημόσιος τομέας επιτάσσεται από τον ιδιωτικό αντί του αντιθέτου

«Ο δημόσιος τομέας επιτάσσεται από τον ιδιωτικό αντί του αντιθέτου» τονίζει σε ανακοίνωση της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

«Σκληρή» είναι η ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) για την απόφαση της 3ης ΥΠΕ, βάσει της οποίας δίνεται η δυνατότητα μετακίνησης υγειονομικών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα, στις κλίνες του οποίου επιτάχθηκαν.

«ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ, χωρίς ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗΣ απέναντι στους νοσοκομειακούς γιατρούς και το λαό της Θεσσαλονίκης, που μετράει. καθημερινά, δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες σοβαρά νοσούντες, ζητάνε από ειδικευόμενους γιατρούς του ΑΧΕΠΑ να ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ. Στα μουλωχτά. Χωρίς έγγραφη εντολή για την ώρα», αναφέρει η ΕΝΙΘ.

Και προσθέτει: «Την ώρα που οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό υπερεξαντλημένοι, λίγοι και χωρίς ωράριο, προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν σε συνθήκες πολέμου.

Την ώρα που εκατοντάδες εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία νοσούν από covid 19.

Την ώρα που οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εκπέμπουν SOS για την αντιμετώπιση των αρρώστων με covid.

Την ώρα που οι γιατροί εκπέμπουν SOS για την αντιμετώπιση των υπόλοιπων μη covid αρρώστων.

Την ώρα που οι γιατροί βγάζουν κραυγή αγωνίας, οτι έχουν ξεπεραστεί τα χρονικά περιθώρια, ζητώντας την άμεση ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας με μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και την πλήρη επίταξη του ιδιωτικού τομέα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας υπό τον κρατικό σχεδιασμό».

«Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΤΑΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ, αντί του αντίθετου. Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζεται και αυτή την ώρα ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ», καταλήγει η ανακοίνωση.




https://eleutheriellada.wordpress.com/2020/11/28/%ce%bf-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%cf%8c%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%ad%ce%b1%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%ac%cf%83%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd/#more-119646

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...