Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Αυτή η εικόνα με άφησε άφωνη

Φίλες και φίλοι,
Λένε ότι μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις -- αλλά αυτή η εικόνα μ’ έχει αφήσει άφωνη.
Στην Ινδία, μια πεινασμένη μητέρα με το μωρό στην αγκαλιά της ξεσπά σε κλάματα περιμένοντας στην ουρά για ένα πιάτο φαΐ. Προτού καλά-καλά έρθει η σειρά της, συνειδητοποιεί ότι δεν έχει μείνει ούτε ψίχουλο.

Τώρα τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν ότι ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα πείνας «βιβλικών διαστάσεων». 250 ΕΚΑΤ. άνθρωποι, όπως αυτή η μητέρα, κινδυνεύουν με λιμοκτονία!

Γενναίοι εθελοντές και τοπικές οργανώσεις δίνουν μάχη μέρα-νύχτα ενάντια σ’ αυτήν την «πανδημία πείνας» για να ταΐσουν υποσιτισμένα παιδάκια και να περιορίσουν τον ιό. Αλλά χρειάζονται πόρους και ζητούν τη βοήθειά μας!


60 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουμε αυτό το email -- ας στηρίξουμε όλοι και όλες τώρα με ό,τι μπορούμε! Tο 100% των δωρεών που θα συγκεντρώσουμε θα πάνε στους ήρωες που σιτίζουν οικογένειες και σώζουν ζωές απ’ τον COVID-19. Στήριξε τον παγκόσμιο μαραθώνιο, για να μην αφήσουμε κανένα παιδί να πεθάνει της πείνας:

Βάζω 3€ για 30 γεύματα
Βάζω 15€ για 150 γεύματα
Βάζω 30€ για 300 γεύματα
Βάζω 60€ για 600 γεύματα
Βάζω 90€ για 900 γεύματα
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Η πείνα ίσως αναδειχθεί ο μεγαλύτερος δολοφόνος σ’ αυτήν την πανδημία, χειρότερη κι απ' τον ίδιο τον ιό. Οικογένειες ανά τον κόσμο δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους -- όχι μόνο στις φτωχότερες χώρες, αλλά και σε μέρη όπως η Νότια Αφρική, η Ινδία και η Βραζιλία!

Το κίνημά μας έχει επανειλημμένα στηρίξει γενναίες ανθρωπιστικές ομάδες στην πρώτη γραμμή που βοηθούν τους πιο ευάλωτους ανθρώπους του κόσμου, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια ευρώ με διαδικτυακές μικροδωρεές. Απ' την αρχή της πανδημίας, ομάδες ανά τον κόσμο μας έχουν στείλει δεκάδες email ζητώντας τη βοήθειά μας. 

Αν αρκετοί κι αρκετές από εμάς στηρίξουμε τώρα, μπορούμε:

  • Να ενισχύσουμε ένα τεράστιο πρόγραμμα σίτισης για δεκάδες χιλιάδες πεινασμένες οικογένειες στην Ινδία και το Πακιστάν,
  • Να στηρίξουμε αγρότες στην Ανατολική Αφρική που απειλούνται όχι μόνο απ’ τον κορωνοϊό αλλά και από καταστροφικά σμήνη ακρίδων,
  • Να προμηθεύσουμε χιλιάδες πρόσφυγες Ροχίνγκια που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε καταυλισμούς, με είδη όπως μάσκες, σαπούνια και αντισηπτικά,
  • Να προσφέρουμε επειγόντως προμήθειες σε ηρωικούς γιατρούς σε εμπόλεμες ζώνες όπως η Συρία και η Υεμένη,
  • Να καλύψουμε τα έξοδα ιατρικών μονάδων σε στρατόπεδα προσφύγων ανά τον κόσμο για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού.
Ο καθένας και η καθεμία από εμάς μπορεί να σώσει ζωές, και κάθε ζωή που σώζουμε είναι ανεκτίμητη. Ας στηρίξουμε με ό,τι μπορούμε -- και κάθε ευρώ που θα συγκεντρώσουμε θα πάει στις καταπληκτικές ανθρωπιστικές ομάδες που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή, για να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή μέσα σ’ αυτήν την κρίση. Στήριξε τώρα για να σώσουμε ζωές:

Βάζω 3€ για 30 γεύματα
Βάζω 15€ για 150 γεύματα
Βάζω 30€ για 300 γεύματα
Βάζω 60€ για 600 γεύματα
Βάζω 90€ για 900 γεύματα
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Το κίνημα του Avaaz έχει συσπειρωθεί για τους πιο ευάλωτους σ’ αυτήν την πανδημία. Ήδη στηρίζουμε μια γενναία κοινότητα Μασάι για να προστατέψει τη γη και το λαό της, βοηθήσαμε να συμφωνηθεί διαγραφή χρέους για τις φτωχότερες χώρες, πιέσαμε για παγκόσμια εκεχειρία και ενώσαμε τις φωνές μας για να υπερασπιστούμε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όταν δέχτηκε επίθεση. Τώρα πρέπει να συσπειρωθούμε ξανά για να αποτρέψουμε την «πανδημία πείνας» και να βοηθήσουμε τους γενναίους γιατρούς και νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Με ελπίδα κι αλληλεγγύη,

Marigona, Bert, Mike, Martyna, Sofia, Meetali, Francesco και όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...