Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Ο Βελόπουλος «ουδέποτε υπήρξε φοιτητής» του Πανεπιστημίου Κύπρου

Το πανεπιστήμιο Κύπρου σε διευκρίνιση του που δημοσιεύει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ενημερώνει ότι:
Έχει περιέλθει στην αντίληψή μας ότι το μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Κυριάκος Βελόπουλος φέρεται να έχει λάβει το 2013 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου πτυχίο με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό και το 2016 μεταπτυχιακό τίτλο με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διευκρινίζει ότι ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του και βεβαίως δεν έχει πάρει πτυχίο ή/και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στην ιστοσελίδα  velopoulos.gr:
«Το 2013 έλαβε το Πτυχίο του με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο  Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία»
Η ανακοίνωση του πανεπιστημίου Κύπρου (η εικόνα αριστερά) όπως τη δημοσίευσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (εδώ) και το βιογραφικό (η εικόνα δεξιά) του σύμφωνα με την ιστοσελίδα velopoulos.gr (εδώ)
Ο Κυριάκος Βελόπουλος σε ανάρτηση του αναφέρει τα παρακάτω δείχνοντας μια φωτογραφία με πτυχίο από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Πάντως, στο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα της Βουλής (εδώ) το βιογραφικό του (όπως και στη σελίδα velopoulos.gr) αναφέρεται πως είναι κάτοχος πτυχίων του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Σημείωση Ημεροδρόμου: Αυτή η επισήμανση θα ήταν περιττή αν δεν επρόκειτο για τον Βελόπουλο. Τουτέστιν: Οπως άλλο πράγμα το “ντεπόν” κι άλλο πράγμα το “τελοπόν”, όπως άλλο πράγμα οι “επιστολές του Ιησού” κι άλλο πράγμα οι επιστολές του Απόστολου Παύλου, έτσι άλλο το Πανεπιστήμιο Κύπρου (ucy.ac.cy) και άλλο το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου ( ouc.ac.cy).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...