«Για να μη χρεοκοπήσει ο λαός απαιτούνται ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία για να αξιοποιηθούν όλες οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες» τονίζει.
Αναφέρει πως ο πρώτος λογαριασμός «έχει ήδη σταλεί στο λαό με τα αντεργατικά μέτρα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου», ενώ ακολουθεί «ο επόμενος με το κυβερνητικό σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας και έπεται αντεργατική συνέχεια». «Τώρα όμως οι εργαζόμενοι με την οργάνωση της πάλης τους, μπορούν να στείλουν καθαρά το μήνυμα
προς κάθε κατεύθυνση: “ πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά ”» υπογραμμίζει ο Δ. Κουτσούμπας.
Ως προς το νόμο για τον τρόπο πραγματοποίησης των διαδηλώσεων, επισημαίνει ότι πάντα μαζί με τα ψευδεπίγραφα περί «κοινωνικής συναίνεσης» και «εθνικής ομοψυχίας» και μαζί με τα αντεργατικά μέτρα «πάει και η ενίσχυση της καταστολής απέναντι στο λαό. Αυτό ακριβώς κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ. Μετά τον νόμο για την απεργία, ο οποίος επέκτεινε τον αντίστοιχο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζεται να φέρει και το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων».
Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι «είναι πολύ πιθανό ένα θερμό επεισόδιο» προσθέτοντας ότι τα παζάρια της Τουρκίας με ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ για να μείνει προσηλωμένη στους δικούς τους στόχους σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία «θεωρούμε ότι θα ακουμπήσουν και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας» και σημειώνοντας ότι «οι διάλογοι γύρω από το ποια συμφέροντα, ποιοι μονοπωλιακοί όμιλοι θα ωφεληθούν, με τη σφραγίδα ΝΑΤΟ, Αμερικάνων και ΕΕ, έχουν μόνο τραγικά αποτελέσματα για τους λαούς. Αυτό διδάσκει όλη η ιστορία...».
Ως προς την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για κυβέρνηση των «προοδευτικών δυνάμεων» είπε οτι βασικός αποδέκτης είναι κυρίως το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ίσως και το ΜΕΡΑ25, σημειώνοντας ότι «ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί το νέο Καμμένο, ένα νέο κυβερνητικό εταίρο αύριο και ξέρει ότι μπορεί να τον βρει στα κόμματα που μοιράζονται το στόχο είτε της διαχείρισης της νέας καπιταλιστικής κρίσης είτε της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που και τα δύο τα έχει πληρώσει ακριβά ο λαός».
«Αν στο κάδρο βάζει πού και πού το ΚΚΕ, αυτό το κάνει για ξεκάρφωμα ή καλύτερα για να μπορέσει να παγιδέψει ξανά κάποιους αριστερούς, προοδευτικούς ανθρώπους, που προσβλέπουν στο ΚΚΕ» είπε.
Ανέφερε ακόμα ότι «ακυβερνησία δεν πρόκειται να υπάρξει όπως και δεν υπήρξε, ακόμα και όταν εκδηλώθηκε μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στα αστικά κόμματα που διαχειρίστηκαν την κρίση».
Υπενθύμισε τις κυβερνήσεις συνεργασίας «με όλους τους πιθανούς και απίθανους εταίρους», την κυβέρνηση τεχνοκρατών, την επιλογή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας «αν χρειαστεί σε μια πορεία μπορεί να επαναληφθεί με τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα εξαπτέρυγά τους, όπως έγινε με τη αγαστή συνεργασία τους στο τρίτο μνημόνιο».
Όπως εξήγησε, σε έκτακτες καταστάσεις για το σύστημα «μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη συνδρομή του ΚΙΝΑΛ» καθώς «αυτά που τους ενώνουν είναι πιο σημαντικά από αυτά που τους χωρίζουν».
Ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ και το σύστημα στις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας, με την «λογική του “ βάζουµε πλάτη τώρα και θα λογαριαστούµε µετά”, στο όνομα μιας “ οµοψυχίας”, που συσκοτίζει τις ταξικές κοινωνικές αντιθέσεις, λέει στο λαό ότι σε έκτακτες συνθήκες η αντιπολίτευση, ο αγώνας, η διεκδίκηση πρέπει να “ κάνουν διάλειµµα”»
«Μάλιστα, τώρα μπροστά στην επερχόμενη κρίση που απαιτείται η οργάνωση των εργαζομένων παντού, όλα τα άλλα κόμματα αναμασούν τη θέση περί ενός “ νέου κοινωνικού συµβολαίου”, για να τους παγιδεύσουν στα δίχτυα της ταξικής συνεργασίας» πρόσθεσε.
Ως προς το τι αντιπροτείνει το ΚΚΕ είπε «όταν τα αστικά κόμματα “ ενώνονται” κάτω από τη σημαία των συμφερόντων του κεφαλαίου, η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα μπορούν να ενωθούν κάτω από τη σημαία των δικών τους αναγκών, ανασυντάσσοντας το κίνημα τους, ενισχύοντας την κοινωνική συμμαχία τους».
Αναφέρθηκε σε επείγοντα ζητήματα που πρέπει να διεκδικήσει ο λαός με την οργάνωση της πάλης του, τονίζοντας «το ΚΚΕ δίνει αυτή τη μάχη "στο τώρα" στοχεύοντας στο “ αύριο”, με μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, που θα έχει αποκλειστικό γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες σε όλες τις πλευρές της ζωής μας. Το ΚΚΕ σ’ αυτή την συμμαχία θα δώσει το παρόν. Οι ίδιες αυτές οι συνθήκες θα γεννήσουν και νέες μορφές πολιτικής οργάνωσης και δράσης».
Ως προς το ενδεχόμενο πολιτικών συμμαχιών σήμερα, απάντησε «οι πολιτικές συμμαχίες που υπονοείτε με την ερώτησή για το σήμερα, δεν είναι “ συμμαχίες”, αλλά “ συγκολλήσεις σκορποχωρίων”, θέση που επιβεβαιώνεται συνεχώς και διαχρονικά».
«Η συμμαχία που έχουμε ανάγκη σήμερα, είναι κοινωνική, χτίζεται μέσα στην εργατική τάξη, στο λαό και όχι έξω και μακριά από αυτόν, χτίζεται με συσπείρωση και γύρω από το ΚΚΕ» υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καταλήγοντας «σ' αυτή τη συμμαχία τα μέλη του ΚΚΕ θα καταθέσουν όλες τους τις δυνάμεις για να έρθει πιο κοντά η προοπτική της ριζικής ανατροπής, που όλοι μας βλέπουμε ότι χρειάζεται».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου