Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Γρηγοράκος: «Η Γεννηματά δεν μπορεί, ο Ανδρουλάκης διάλεξε την Ευρώπη κι εξαφανίστηκε»

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, αφού ανέφερε πως η Φώφη Γεννηματά, ως Αρχηγός, «προσπάθησε αλλά δεν μπορεί» και ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «είναι εξαφανισμένος», τοποθετήθηκε υπέρ μιας μελλοντικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χωρίς τον Πολάκη.
Ο κ. Γρηγοράκος, μιλώντας στο «Θέμα 104, 6» για την συνεχή πτώση των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ, ζήτησε να «αναληφθούν πρωτοβουλίες» από τη σημερινή ηγεσία, αλλά και τις από τις προηγούμενες της παράταξης, ενώ διερωτήθηκε «που είναι αυτός;»όταν κλήθηκε να
σχολιάσει το ενδεχόμενο να αναλάβει καθήκοντα Προέδρου ο Νίκος Ανδρουλάκης.
«Το ΚΙΝΑΛ συρρικνώνεται διαρκώς. Η κ. Γεννηματά προσπάθησε, αλλά δεν μπορεί να συμβάλει στην αναζωογόνηση του κινήματος της Κεντροαριστέρας και δεν μπορούμε να παρακάμψουμε την ύπαρξη του τρίτου πόλου», υποστήριξε ο κ. Γρηγοράκος, εκτιμώντας ότι οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας αδυνατούν να καλύψουν τον κεντρώο χώρο , παρόλο που «το κενό αυτό υπάρχει».
Σχολιάζοντας την κατάσταση, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να αναλάβει ο Νίκος Ανδρουλάκης την Αρχηγία του ΚΙΝΑΛ, αλλά όχι θετικά. Αναρωτήθηκε, «πού είναι αυτός» για να απαντήσει: «Είναι εξαφανισμένος. Διάλεξε το χώρο της Ευρώπης κι έναν καλό μισθό».
Ο κ. Γρηγοράκος αιτήθηκε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την ανασύνταξη των δυνάμεων του εκσυγχρονισμού και της σοσιαλδημοκρατίας, εκφράζοντας την άποψη ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις γι αυτό.
«Ο χώρος μας διαθέτει πλειάδα στελεχών και ικανών και άξιων. Αυτοί να επανενεργοποιηθούν” σημείωσε και χαρακτήρισε ως υποχρέωση της σημερινής ηγεσίας και των παλιότερων προέδρων να ανταποκριθούν στο ρόλο αυτό.«Δεν μπορεί αυτόν το χώρο να τον αφήσουμε έρμαιο. Δεν είμαστε 4,5 – 5 %” σχολίασε ο πρώην υπουργός.
Εμφανίστηκε «ανοιχτός σε όλα» σε ό,τι αφορά σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «όμως δεν μπορεί να πηγαίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση συνοδευόμενος από άτομα που έχουν προκαλέσει την κοινή γνώμη», ξεκαθάρισε, δηλώνοντας την απορία του για την «εμμονή του πρώην πρωθυπουργού στα πρόσωπα αυτά», υπονοώντας σαφώς τον Παύλο Πολάκη.
Ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, τόνισε:«εγώ έχω εμπιστοσύνη στα άτομα που διαχειρίστηκαν την κρίση. Δεν θα έπαιζε πολιτικά παιχνίδια ο Σωτήρης Τσιόδρας. Τον ξέρω καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...