Αλλάζει τακτική το Κίνημα Αλλαγής, που δείχνει πλέον αποφασισμένο να περάσει στην φάση της σκληρής αντιπολίτευσης, ανοίγοντας το ένα μετά το άλλο τα μέτωπα προς την κυβέρνηση. Αντίθετα, ρίχνουν τους τόνους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει και σύμπλευση με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.
Στον διάλογο που έχει ανοίξει για το ‘πού πάμε’ στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, ενόψει και της Ιδεολογικής και Πολιτικής Συνδιάσκεψης στις 14-15 Μαρτίου, τα κορυφαία στελέχη του κόμματος αναπτύσσουν μία ξεκάθαρη αντιπολιτευτική διάθεση, που έχει αρχίσει
να διαφαίνεται στη στάση του κόμματος το τελευταίο διάστημα, όταν σήκωσε κατακόρυφα τους τόνους απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης στα κολέγια, το άσυλο, τον εκλογικό νόμο, τη ΔΕΗ, τη ΛΑΡΚΟ, τα εργασιακά δικαιώματα κ.ο.κ. Δεν είναι λίγοι μάλιστα, όσοι εκτιμούν ότι «η ψήφιση της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στη θέση της επόμενης Προέδρου της Δημοκρατίας υπήρξε η τελευταία κίνηση συναίνεσης εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής». Μιλούν εξάλλου για μία κυβέρνηση που δεν θέλει τη συνεννόηση, όπως προκύπτει από την στάση της σε σειρά σημαντικών θεμάτων, από το πανεπιστημιακό άσυλο, τα εθνικά ζητήματα με κορυφαίο τα ελληνοτουρκικά, το μεταναστευτικό-προσφυγικό, τον εκλογικό νόμο κ.ο.κ. Ξεκινούν έτσι, ένα μπαράζ επιθέσεων στην κυβέρνηση της ΝΔ, με στόχο μεταξύ άλλων να κερδίσουν το ακροατήριο που κινείται πολιτικά πέριξ του Κινήματος Αλλαγής και δεν βρίσκεται ‘εγκλωβισμένο’ -όπως λένε- στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ‘αντιδεξιό’ μέτωπο που ανοίγουν, εξάλλου, εξηγούν ότι δεν σημαίνει σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα σενάρια που ‘γέννησε’ η πρόσφατη συνάντηση του ‘μέντορα’ του Αλέξη Τσίπρα, Αλέκου Φλαμπουράρη, με τον στενό πολιτικό φίλο της Φώφης Γεννηματά, Κώστα Γείτονα, που σήμανε κατά πολλούς ‘κατάπαυση του πυρός’.
Στην Χαριλάου Τρικούπη, εξάλλου, μπορεί να ρίχνουν τους τόνους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν βρίσκεται πλέον στην κυβέρνηση, και όπως λένε «δεν έχει νόημα να ‘σκοτωνόμαστε’ καθημερινά, και με κάθε ευκαιρία», πλην όμως θα εξακολουθούν να αναδεικνύουν τις κυβερνητικές του ευθύνες για μία σειρά από θέματα που ταλαιπωρούν ακόμα την χώρα μας, ακόμα ακόμα και για την σπουδή του να συγκυβερνήσει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, όταν ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να διαρρέει ψευδώς, όπως λένε, ότι είχε αρχικά απευθύνει αντίστοιχη πρόσκληση στην Χαριλάου Τρικούπη. Στο Κίνημα Αλλαγής, άλλωστε, επιμένουν στην απόφασή τους για αυτόνομη πορεία, αλλά και στην στόχευσή τους για αλλαγή των συσχετισμών, με μεγιστοποίηση του αποτελέσματος για τους ίδιους στην πρώτη εκλογή στις επόμενες κάλπες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου