Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Stop στις προσλήψεις στο Δημόσιο και για το 2019 -Ποιες εξαιρούνται (ΦΕΚ)

Έως τις 31.12.2019 παρατείνεται η αναστολή προσλήψεων στο Δημόσιο που είχε (πρωτο)θεσπιστεί από την κυβέρνηση Καραμανλή το 2006 (ΠΥΣ 33/2006). Συγκεκριμένα, στο σημερινό ΦΕΚ ορίζεται ότι η ισχύς της συγκεκριμένης ΠΥΣ «Αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο» παρατείνεται για έναν ακόμη χρόνο.

Το ΦΕΚ αναφέρει χαρακτηριστικά:
Έχοντας υπόψη (…) την ανάγκη περιστολής, λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών, των δαπανών στο Δημόσιο, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στον ευρύτερο

δημόσιο τομέα και το γεγονός ότι από την πράξη αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού…

«Παρατείνεται από την ημερομηνία λήξης της και έως την 31η Δεκεμβρίου 2019 η ισχύς της 33/2006 πράξης Υπουργικού Συμβουλίου, όπως ισχύει. Η πράξη αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως»

Υπενθυμίζεται ότι με την ΠΥΣ 33/2006 «αναστέλλεται ο διορισμός και η πρόσληψη του πάσης φύσεως προσωπικού του Δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.). της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε) «της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε.)» και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους»

Ποιες προσλήψεις εξαιρούνται

Διορισμός και πρόσληψη προσωπικού καθώς και σύναψη συμβάσεων έργου επιτρέπεται στους φορείς μόνο ύστερα από έγκριση της Επιτροπής που αποτελείται από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ως Πρόεδρο, τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τον Υπουργό Οικονομικών και το Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης.

Η έγκριση χορηγείται ύστερα από πρόταση του αρμόδιου υπουργού. Η έγκριση αυτή απαιτείται και για την κίνηση των διαδικασιών προκήρυξης πλήρωσης θέσεων και για την έκδοση όλων γενικά των προπαρασκευαστικών πράξεων για το διορισμό, την πρόσληψη ή την σύναψη σύμβασης έργου. «Ως προς τις συμβάσεις μίσθωσης έργου της έγκρισης της Επιτροπής προηγείται βεβαίωση του ΑΣΕΠ κατά το άρθρο 10 του ν. 3812/2009».

Ειδικά για την έγκριση αιτημάτων των επιχειρήσεων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), που αναφέρονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 1 του ν. 2527/1997, αρμόδιος είναι ο Γενικός Γραμματέας της οικείας Περιφέρειας.

ΦΕΚ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ


https://www.aftodioikisi.gr/nomothesia/stop-stis-proslipseis-sto-dimosio-kai-gia-to-2019-poies-exairoyntai-fek/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...