Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Σείεται το πολιτικό σκηνικό: Η Συμφωνία των Πρεσπών αλλάζει τον κοινοβουλευτικό χάρτη

«Σεισμό» στο πολιτικό σκηνικό έχει προκαλέσει η Συμφωνίατων Πρεσπών, η οποία έχει αλλάξει ριζικά τον πολιτικό χάρτη και έχει ήδη οδηγήσει σε δύο «διαζύγια» και τη διάλυση μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Με το σχέδιο νόμου να εισάγεται σήμερα το απόγευμα στην αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας -αφού πρώτα έχουν συζητηθεί οι λεπτομέρειες στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής- και την ψήφισή του να αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, το πολιτικό σκηνικό έχει ήδη πάρει «φωτιά».Από νωρίς σήμερα το πρωί, το Ποτάμι δεν έχει πλέον κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς ο Γιώργος
Αμυράς ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του.
Όπως τόνισε ο ίδιος, δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά «όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα».
Mε τέσσεριςεκπροσώπους, το Ποτάμι δεν κατέχει πλέον το ελάχιστο όριο των πέντε βουλευτών και κατά συνέπεια όλοι θεωρούνται πλέον ανεξάρτητοι.
Με πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Γιώργος Αμυράς σκέφτεται να… ανοίξει πανιά προς τη ΝέαΔημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι τι θα κάνει ο Σταύρος Θεοδωράκης για να καταφέρει να κρατήσει «ζωντανή» την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.
Το πρόβλημα αυτό ενδέχεται να λύσει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος μετά τη διαγραφή του από το Κίνημα Αλλαγής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθεί στην Κ.Ο. του Ποταμιού.
https://www.msn.com/el-gr/news/politics/%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CE%BA%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83%CF%80%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7/ar-BBSwAvp?li=BBqxHCu&ocid=mailsignout

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...