Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Το Ποτάμι: Δεν μπορείς να επιβάλλεις την ανάπτυξη με τα λεφτά των άλλων

«Για την πραγματική οικονομία και τους νέους χωρίς δουλειά – τσιμουδιά» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Ποταμιού, που σχολιάζει την αύξηση του κατώτατου μισθού και την ταυτόχρονη κατάργηση του υποκατώτατου. «Δεν μπορείς να επιβάλλεις την ανάπτυξη, με τα λεφτά των άλλων» το μήνυμα της (ανακοίνωσης)».
Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Ποτάμι:
«O κ. Τσίπρας στρώνει τον προεκλογικό του δρόμο με τα γνωστά παλιά υλικά. Υποσχέσεις, παροχές, προσλήψεις. Δημιουργία εντυπώσεων, καταστροφή θέσεων
εργασίας. Σήμερα, ανακοίνωσε μονομερώς την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ.
Δέσμιος των ιδεοληψιών του, αδυνατεί να κατανοήσει ότι η αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων ανταμείβει την ανάπτυξη της οικονομίας. Όσο και αν θα επιθυμούσε, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλλει την ανάπτυξη, με διοικητικές πράξεις και με λεφτά άλλων (τους οποίους δεν ρωτάει). Όταν η οικονομία σέρνεται, μια επιχείρηση μειώνει, αντί να αυξάνει τις θέσεις εργασίας, όσους νόμους κι αν περάσει ο κ. Τσίπρας. Όταν αυξάνεται το κόστος λειτουργίας, η επιχείρηση μειώνει και δεν αυξάνει το προσωπικό της.
Κάποιοι θα εισπράξουν τον ψηλότερο κατώτερο μισθό, κάποιοι άλλοι θα μείνουν στην ανεργία, μην εισπράττοντας τίποτε. Αλλά, η μοναδική του έγνοια είναι η εξασφάλιση εκλογικής πελατείας, τους λίγους μήνες που του απομένουν στην εξουσία.
Για την πραγματική οικονομία και τους νέους χωρίς δουλειά – τσιμουδιά» καταλήγει η ανακοίνωση.
http://www.topontiki.gr/article/307008/potami-den-mporeis-na-epivalleis-tin-anaptyxi-me-ta-lefta-ton-allon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...