Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος Γραμματέας ο Π.Σκουρλέτης -Ποιος θα τον αντικαταστήσει στο ΥΠΕΣ

Με 126 ψήφους υπέρ εξελέγη στην θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 144 μέλη της ΚΕ, εκ των οποίων οι 18 έριξαν λευκό ψηφοδέλτιο.
Mε την εκλογή Σκουρλέτη στη θέση του Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει ο δρόμος για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο οποίος αναμένεται έως την Πέμπτη. Ποιοι «παίζουν» για το υπουργείο Εσωτερικών. Για την κάλυψη της θέσης του Π. Σκουρλέτη, στο Υπουργείο Εσωτερικών, πρώτο «φαβορί» θεωρείται ο Νίκος Παππάς. Ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, προορίζεται για την συγκεκριμένη θέση, αφού

θα αναλάβει το ρόλο να διεξάγει και τις κρίσιμες τρίπλες (κατά πάσα πιθανότητα) εκλογές του ερχόμενου Μάη.

Με το δίδυμο Σκουρλέτη – Παππά, ο ένας για να «μαζέψει» το κόμμα και ο άλλος για να διενεργήσει τις εκλογικές αναμετρήσεις, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να μπει στην τελική ευθεία με «δυο ισχυρά χαρτιά και προσωπικότητες», στους οποίους έχει και απόλυτη εμπιστοσύνη.


Ωστόσο δεν έχει «κλειδώσει» οριστικά το όνομα του Νίκου Παππά, καθώς ο ίδιος προτιμά να μείνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, γιατί έχει μια σειρά από ανοιχτά θέματα.

Αν δεν μεταφερθεί ο κ. Παππάς, στην Κλαυθμώνος, ακούγονται τα ονόματα του Αλ. Χαρίτση, ο οποίος διατηρεί πολύ καλή σχέση με τους δημάρχους, λόγο του ΕΣΠΑ, το οποίο και διαχειρίζεται. Καθώς και η ‘Ολγα Γεροβασίλη, αν τελικώς απομακρυνθεί από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Μια πολύ μικρή πιθανότητα υπάρχει να μετακινηθεί στο ΥΠΕΣ ο Γ. Ραγκούσης, αν και μια τέτοια κίνηση αναμένεται να προκαλέσει έντονες κομματικές αντιδράσεις. Λίγες πιθανότητες συγκεντρώνει και η μετακίνηση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στο υπουργείο Εσωτερικών. Αν και ο ίδιος το επιθυμεί, στο Μαξίμου θεωρούν ότι πρέπει να παραμείνει στη θέση του. Τέλος δεν αποκλείεται και κάποιο άλλο πρόσωπο, από τις «καραμπόλες» που θα προκύψουν.

https://www.aftodioikisi.gr/politiki/syriza-neos-grammateas-o-p-skourletis-pios-tha-ton-antikatastisi-sto-ypes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...