Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Δε θα πιστέψεις τι μας έστειλε η Monsanto

Η μεγάλη δίκη πλησιάζει! Βοήθησε να προετοιμαστούμε:

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Μας έχει σκάσει δικαστικό ένταλμα 168 σελίδων απ’ τη Monsanto και σε λίγες μέρες εμφανιζόμαστε στο δικαστήριο.

Το ένταλμα μας «διατάζει» να παραδώσουμε όλα τα προσωπικά email, τις σημειώσεις και τα αρχεία που έχουμε για το βασικό δηλητήριο της Monsanto -- ακόμη και τα ονόματα και email εκατοντάδων ακτιβιστών, εργαζομένων μας, αγροτών και άλλων συμμάχων μας!!



Είναι πολύ σοβαρό. Μιλάμε για έναν πολυεθνικό κολοσσό 50 δισ. δολαρίων, διαβόητο για τα βαριά νομικά όπλα του, όπως αυτό. Διαθέτουν απεριόριστους πόρους. Αν πέσουν στα χέρια τους τα προσωπικά μας δεδομένα, δε θέλουμε ούτε να φανταστούμε τι θα κάνουν μ’ αυτά.

Γι’ αυτό, θα παλέψουμε. Γιατί, μπορεί η Monsanto να έχει τα λεφτά για να εκφοβίζει, αλλά το Avaaz έχει τεράστια συλλογική δύναμη και τα μέλη του απλώς δεν τη φοβούνται.

Η δίκη ξεκινά σε λίγες μέρες -- στήριξε για να υπερασπιστούμε το κίνημά μας και να στείλουμε στη Monsanto ένα μήνυμα: ότι, κάθε φορά που μας επιτίθεται, μας κάνει ακόμη πιο δυνατούς:

Χρειάστηκε να προσλάβουμε επειγόντως μια ομάδα εξαιρετικών δικηγόρων, για να αντικρούσουμε τα νομικά μυαλά της Monsanto. Ο αγώνας ενάντια σ’ αυτό το ένταλμα (δες το εδώ) από μόνος του είναι δαπανηρός -- και ίσως είναι μόνο η αρχή.

Δε γνωρίζουμε το σχέδιο της Monsanto, αλλά ξέρουμε τον λόγο που μας επιτίθεται: Το Avaaz την έχει κατατροπώσει επανειλημμένα σε τεράστιες νομοθετικές μάχες -- όπως μπλοκάροντας την ανανέωση της πολυετούς άδειας κυκλοφορίας του ζιζανιοκτόνου γλυφοσάτη, βασικού θεμελίου της χημικής αυτοκρατορίας της. Κερδίζουμε. Γι’ αυτό αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού. 

Το ένταλμα αναφέρει ότι η Monsanto θέλει όλα τα προσωπικά μας δεδομένα για να αντικρούσει συλλογικές προσφυγές εναντίον της, σύμφωνα με τις οποίες η γλυφοσάτη έχει προκαλέσει καρκίνο σε ανθρώπους. Σου φαίνεται τρελό; Όχι μόνο σ’ εσένα... Παρόλα αυτά έχει πάρει την έγκριση αμερικανικού δικαστηρίου. Γι' αυτό χρειαζόμαστε επειγόντως τη βοήθεια των καλύτερων δικηγόρωνΣτήριξε την υπεράσπιση του Avaaz, για να στείλουμε ένα γενναίο μήνυμα στη Monsanto:

Δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες μεγαλύτερες και πιο αδίστακτες απ’ τη Monsanto. Το ότι μπορούμε όντως να τη νικήσουμε δείχνει πόσο αληθινή είναι η συλλογική δύναμη αυτού του κινήματος. Αν παραμείνουμε όλοι και όλες ενωμένοι, με αισιοδοξία και θάρρος, ΜΠΟΡΟΥΜΕ πραγματικά να αλλάξουμε τον κόσμο!

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Ricken, Emma, Fatima, Danny, Hui-Ting, Σπύρος, Marigona και όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...