Κυριακή, 29 Απριλίου 2018

Εγκρίθηκαν τα F-16 του …«αγγελικού» Τραμπ , ήρθαν και τα συχαρίκια του….πρέσβη

Εγκρίθηκε σήμερα σε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και ‘Αμυνας (ΚΥΣΕΑ), η αναβάθμιση των πολεμικών αεροσκαφών F-16.
To ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε εκτάκτως, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της αυτής, της περασμένης Δευτέρας και με συνοπτικές διαδικασίες δόθηκε το «πράσινο φως» για την αναβάθμιση των F-16 σε F-16 Block V που θα  αναλάβει η εταιρεία Lockheed Martin. Η αναβάθμιση των μαχητικών «κλείδωσε» τον περασμένο Οκτώβριο, στην συνάντηση Τσίπρα  –  Τραμπ στην Ουάσιγκτον. Το κόστος θα αγγίξει τα 2 δισ.
δολάρια – παρότι η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα δαπανηθούν 1,1 δισ. δολάρια επικαλούμενη σχετική …Αμερικάνικη χρηματοδότηση – για να εκσυγχρονίσουν τα μαχητικά F-16.
Μέρος της συμφωνίας είναι επίσης το 75% της συνολικής δαπάνης να έχει πληρωθεί μέχρι το 2021, ημερομηνία που οι ΗΠΑ θα έχουν παραδώσει μόλις ένα (!)  από τα 85 προς εκσυγχρονισμό αεροσκάφη. Το τελευταίο από αυτά θα παραδοθεί το 2028! Αλλά τα λεφτά θα τα πάρουν …μπροστά!
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα έχει ζητήσει επίσης την προμήθεια νέων ηλεκτρονικών ραντάρ, συστημάτων επικοινωνίας, αυτοπροστασίας και συνδεσιμότητας, εξομοιοτητές πτήσης, καθώς και υποστήριξη των συστημάτων εδάφους που θα υποστηρίξουν τα αναβαθμισμένα μαχητικά.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού: «Κατόπιν ενημέρωσης του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας ότι η Αμερικανική πλευρά έχει καταρχήν αποδεχθεί την αναθεωρημένη ελληνική πρόταση, που λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας τα επόμενα έτη, το ΚΥΣΕΑ ομοφώνως ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών».
https://eleutheriellada.wordpress.com/2018/04/29/%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1-f-16-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BC/#more-96061

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι προτάσεις Τσίπρα για στήριξη της οικονομίας

  Της Νίκης Ζορμπά Μια "νέα κοινωνική συμφωνία" θα επιχειρήσει να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη μιλώντας στους π...