Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Τούρκος υπ. Δικαιοσύνης: Η Ελλάδα έγινε τόπος συγκέντρωσης εγκληματιών

"Η Ελλάδα έχει γίνει τόπος συγκέντρωσης εγκληματιών", υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, στην επιστολή που έστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης της Ελλάδας, Σταύρο Κοντονή.
Αφορμή της λεκτικής επίθεσης του Τούρκου υπουργού αποτέλεσε η απόφαση του ΣτΕ με την οποία αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους ο ένας εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο μια ημέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016.  Ο Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, λοιπόν, όπως σημειώνει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, έστειλε επιστολή στον Έλληνα
ομόλογό του, Σταύρο Κοντονή, για την απόφαση σχετικά με τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, Σουλειμάν Οζκαινακτσί.
Υπενθυμίζεται πως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ, διεμήνυσε ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τις προσπάθειες για να επιστρέψουν οι τούρκοι αξιωματικοί στην Τουρκία. 
Η ανακοίνωση της Άγκυρας αναλυτικά 

"Χθες μαθεύτηκε ότι το ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να απελευθερώσει τον Σουλειμάν Οζκαινακτσί, έναν από τους οχτώ πραξικοπηματίες που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, καθώς συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος τις 15 Ιουλίου.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι απελευθερώθηκε υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους, η απόφαση έδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν ελήφθησαν οι απαραίτητες προφυλάξεις όσον αφορά τον προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος, και αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες 

Επιπρόσθετα, οι ελληνικές αρχές είναι υπό πίεση να ανακοινώσουν ότι άλλοι πραξικοπηματίες θα απελευθερωθούν στις προσεχείς ημέρες. Αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί ως μια απλή εφαρμογή της διάρκειας της κράτησης, όπως υποστηρίζουν οι ελληνικές αρχές.

Η ελληνική δικαιοσύνη έθεσε τις βάσεις για ένα τέτοιο αποτέλεσμα, το οποίο έβλαψε τη συνείδηση των πολιτών, απορρίπτοντας επανειλημμένα τον επαναπατρισμό των πραξικοπηματιών για να κριθούν δημοκρατικά στη χώρα μας.

Παραμένουμε δεσμευμένοι στον επαναπατρισμό των πραξικοπηματιών και την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων στη χώρα μας".
http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...