Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

Πόσο πληρώνονται οι δάσκαλοι στον κόσμο και στην Ελλάδα

Αν είστε δάσκαλος ή καθηγητής, υπάρχει ένα μέρος στον κόσμο που είναι ιδανικό για τη δουλειά σας, τουλάχιστον σε επίπεδο αποδοχών: Το Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με τη ετήσια έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΑΣΑ) για την κατάσταση στην Εκπαίδευση, το μισθολογικό χάσμα που χωρίζει τους εκπαιδευτικούς από χώρα σε χώρα, αλλά και ανάλογα με το φύλο, είναι τεράστιο. Για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι μάλλον δυσάρεστα αφού βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα...
από το τέλος, ανάμεσα στους χειρότερα αμειβόμενους συναδέλφους τους ανά τον κόσμο.
Το Λουξεμβούργο και η Ελβετία φιγουράρουν παραδοσιακά στην κορυφή της λίστας με τις υψηλότερες αποδοχές για τους εκπαιδευτικούς, τόσο για τα δημοτικά όσο και για γυμνάσια λύκεια. Το δε Λουξεμβούργο φαίνεται δε να απέχει... έτη φωτός από τις υπόλοιπες χώρες, καθότι ο αρχικός μισθός για έναν εκπαιδευτικό είναι υψηλότερος από τον μέσο όρο του μισθού των εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο. Οι ετήσιες αποδοχές των εκπαιδευτικών στο Λουξεμβούργο πιάνουν "ταβάνι" στις 122.000 δολάρια για τους δασκάλους δημοτικών και στις 138.000 δολάρια για τους καθηγητές γυμνασίων και λυκείων. Στους πιο προνομιούχους εκπαιδευτικούς στον πλανήτη, συμπεριλαμβάνονται δάσκαλοι και καθηγητές σε Νότια Κορέα, Γερμανία, Αυστρία, ΗΠΑ, Ολλανδία, Καναδά, κ.α.
© Παρέχεται από: 24 Media
Στον αντίποδα, οι λιγότερο ευνοημένοι είναι οι εκπαιδευτικοί στη Σλοβακία, οι υψηλότερες αποδοχές των οποίων μετά βίας αγγίζουν τις 19.000. Ακολουθούν οι συνάδελφοί τους σε Τσεχία, Ουγγαρία και Πολωνία που κυμαίνονται σε κλίμακα 22.000 - 26.000 δολαρίων ετησίως. Η λίστα των πιο "κακοπληρωμένων" εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, συμπληρώνεται από την Τουρκία και την Ελλάδα.
© Παρέχεται από: 24 Media
Στη χώρα μας μας, οι υψηλότερες ετήσιες αποδοχές για δασκάλους και καθηγητές δεν υπερβαίνουν τις 35.000 δολάρια, ενώ και στις διαφοροποιήσεις ανά φύλο, οι γυναίκες φαίνεται να κερδίζουν από 1.000 έως 3.000 δολάρια λιγότερα ετησίως σε σχέση με τους άντρες συναδέλφους τους. Μόνο θετικό, το γεγονός ότι στις τελευταίες χώρες της λίστας, όπου περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, το μισθολογικό χάσμα ανδρών - γυναικών είναι μικρότερο συγκριτικά με τις χώρες με τις υψηλότερες αμοιβές.
http://www.news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπέρ της πρότασης Μητσοτάκη για ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού η Φον ντερ Λάιεν

  Ευνοϊκά απέναντι στην ιδέα του   ευρωπαϊκού  πιστοποιητικού εμβολιασμού   κατά της Covid-19 το οποίο θα τυγχάνει «αμοιβαίας αναγνώρισης» τ...