Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Τέτοιοι «αριστεροί»(!) κατά του δικαιώματος στην απεργία. Καμία έκπληξη!

Tου Γεράσιμου Χολέβα
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατά του δικαιώματος στην απεργία, με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την ΕΛΛΑΣ SAT (HELLAS SAT).
Αυτοί που (ακόμα…) επιμένουν να αυτοχαρακτηρίζονται αριστεροί, πάνω στο παζάρι για την τρίτη αξιολόγηση, νομοθετούν ρυθμίσεις που στρέφονται ενάντια στο «ιερό δικαίωμα στην απεργία» (βίντεο παρακάτω).
Θα λέγαμε πως πρόκειται για ντροπολογιά αλλά, ειλικρινά, δεν μας κάνει καμία εντύπωση που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίρνει και τέτοιου είδους μέτρα.
Λειτουργούν ακόμα καλύτερα και από τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, ζητώντας την εύνοια των αφεντικών και τα συγχαρητήρια των δανειστών.
Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας ΕΔΩ.

Στην τροπολογία προβλέπεται πως για συζήτηση και απόφαση στην κήρυξη απεργίας χρειάζεται η παρουσία τουλάχιστον των μισών των οικονομικά τακτοποιημένων μελών, για πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση. Μέχρι τώρα ήταν το 1/3 και με απόφαση του 1/5 της 3ης συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης.
Με αυτόν τον τρόπο οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιούν μια αντιδραστική ρύθμιση που χρόνια περίμεναν οι μεγαλοεργοδότες και όλοι εκείνοι που αναπαράγουν την προπαγάνδα που λέει πως οι απεργίες έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ. Γι’ αυτό δεν έρχονται επενδύσεις στη χώρα και τα λοιπά και τα λοιπά.
Εμείς θα συμφωνήσουμε με τον τύπο στο βίντεο, ο οποίος δείχνει να επιμένει με σθένος ότι
«καμία εκτελεστική ή δικαστική εξουσία» δεν μπορεί να καταστρατηγήσει «το ιερό δικαίωμα στην απεργία». 
Θα συμφωνήσουμε πως
«το δικαίωμα στην απεργία κατακτήθηκε μέσα από σκληρούς αγώνες και θυσίες. Και ας το γνωρίζουν καλά: Δεν πρόκειται να το αφαιρέσουν με μια απόφαση δικαστηρίου ή με μια πολιτική επιλογή».
Σημείωση: Ο τύπος στη φωτογραφία και στο βίντεο είναι ο πρωθυπουργός, κύριος Αλέξης Τσίπρας, γνωστός και ως  «ο αριστερός» στους διαδρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Λευκού Οίκου…
Μετά τις έντονες αντιδράσεις και τα καλέσματα συνδικάτων για συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις το υπουργείο Εργασίας απέσυρε την τροπολογία κατά του δικαιώματος στην απεργία. Η αναδίπλωση της κυβέρνησης, μέσω «άτυπης ενημέρωσης» του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την οποία η αντεργατική τροπολογία θα αποσυρθει, δεν αλλάζει σε τίποτα το αντιδραστικό περιεχόμενο, αφού θα κατατεθει σε επόμενο νομοσχέδιο.
https://eleutheriellada.wordpress.com/2017/12/06/%CF%84%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BC/#more-92896

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...