Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017

Στουρνάρας: Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, δεν έχω «σκελετούς»

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, εξακολουθεί να αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα στόχο του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς οι παρεμβάσεις του προκαλούν έντονη δυσφορία στην κυβέρνηση, θεωρώντας πως θολώνουν το αφήγημά της περί… καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια, το φθινόπωρο του 2018, σημειώνει σε δημοσίευμά του ο Ελεύθερος Τύπος. Ο κ. Στουρνάρας, αναφερόμενος στις επιθέσεις που εξακολουθεί να δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να είπε με νόημα σε συνομιλητές του: «Δεν έχω σκελετούς και δεν έχω να φοβηθώ τίποτα».

Οπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η πρόσφατη ενδιάμεση έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος για ένα προληπτικό πρόγραμμα στήριξης μετά την έξοδο από το τρίτο Μνημόνιο ουσιαστικά κατέγραψε τους προβληματισμούς και τις διαπιστώσεις αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που επιθυμούν η Ελλάδα να βαδίσει με ασφάλεια και χωρίς… αυταπάτες στο μονοπάτι της εξόδου από την κρίση και της επιστροφής στην ομαλότητα. Τις ενστάσεις τους στο αφήγημα της «καθαρής εξόδου» έχουν διατυπώσει κατά καιρούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι ο Νίκος Φίλης.
Ο κ. Στουρνάρας, πάντως, δεν φαίνεται διατεθειμένος να υποχωρήσει μπροστά στον πολιορκητικό κριό της κυβέρνησης και τονίζει σε συνομιλητές του: «Είμαι υποχρεωμένος ως κεντρικός τραπεζίτης, να λαμβάνω υπόψη μου το μακροχρόνιο ορίζοντα και το μακροχρόνιο συμφέρον της χώρας και αυτό εκφράζει η ΤτΕ στις εκθέσεις της».
Ο κεντρικός τραπεζίτης, που, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύει να αντιμετωπίσει τους κατηγόρους του μέσω της δικαστικής οδού, ακόμη και μετά την απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία, τονίζει: «Δεν με πτοούν οι επιθέσεις, οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί, οι άνανδρες και ανήθικες επιθέσεις στη σύζυγό μου».
http://www.euro2day.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπέρ της πρότασης Μητσοτάκη για ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού η Φον ντερ Λάιεν

  Ευνοϊκά απέναντι στην ιδέα του   ευρωπαϊκού  πιστοποιητικού εμβολιασμού   κατά της Covid-19 το οποίο θα τυγχάνει «αμοιβαίας αναγνώρισης» τ...