Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017

Σε ποιές χώρες υπάρχουν μεγάλες μισθολογικές ανισότητες

Ένας διευθυντής εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες παίρνει μισθό 265 φορές μεγαλύτερο(!) από τον μέσο  εργαζόμενο, γεγονός που θέτει τις ΗΠΑ στην κορυφή της λίστας  των χωρών με τις μεγαλύτερες ανισότητες στις αμοιβές εργασίας.
Η κατάταξη έγινε από το Bloomberg, που έλαβε υπόψη τον μέσο μισθό των διευθυντών επιχειρήσεων εισηγμένων στα χρηματιστήρια22 χωρών και τον συνέκρινε με την μέση αμοιβή που λαμβάνουν οι μισθωτοί. Η Ινδία βρίσκεται στη δεύτερη θέση, καθώς οι διευθυντές στη χώρα αυτή λαμβάνουν αμοιβή 229 φορές μεγαλύτερη από τον μέσο μισθό, όπως αποκαλύπτει η έρευνα του πρακτορείου οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων Bloomberg.
Το "βάθρο" συμπληρώνεται με το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ένα διευθυντικό στέλεχος κερδίζει ποσό ίσο με αυτό που βγάζουν 201 Βρετανοί.

Η Γερμανία βρίσκεται στην 9η θέση της λίστας, με "διευθυντικούς μισθούς" 136 φορές μεγαλύτερη από την αμοιβή ενός μέσου εργαζόμενου. Στη 15η θέση βρίσκεται η Γαλλία όπου ένας διευθυντής κερδίζει κατά μέσο όρο 2,3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, αμείβεται δηλαδή 70 φορές περισσότερο από τον μέσο Γάλλο που βγάζει περίπου 33.000 ευρώ.
Στην τελευταία θέση της λίστας κατατάσσεται ηΝορβηγία όπου οι μισθολογικές διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες: οι διευθυντές λαμβάνουν μόλις 20πλάσια αμοιβή σε σύγκριση με τον μέσο μισθωτό.
http://www.sofokleousin.gr/archives/368401.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κόβουν 3 στους 4 δικαιούχους από το κοινωνικό μέρισμα!

Κόβονται οι 3 στους 4 δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, καθώς τα συναρμόδια υπουργεία βάζουν αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κρι...