Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Γερμανία: Ξεκινούν διαπραγματεύσεις για μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Χορστ Ζεεχόφερ και ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Μάρτιν Σουλτς, συμφωνήσαν στην έναρξη διευρυμένων συνομιλιών για σύσταση μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού στη χώρα ώστε να ξεπεραστεί το πολιτικό τέλμα.  
Αυτό αποκάλυψε αξιωματούχος του CDU, λίγες ώρες μετά την πολύωρη συνάντηση που είχε με τους δύο πολιτικούς ηγέτες και τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Γερμανίας, Φρανκ – Βάλτερ Στάινμαϊερ για την έναρξη διαπραγματεύσεων.


Συσκευή αναπαραγωγής βίντεο από: YouTube (Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων)
Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο τον εν λόγω αξιωματούχο, που διατήρησε την ανωνυμία του, οι τρεις τους συζήτησαν επί διαφόρων ζητημάτων σχετικά με τον σχηματισμό της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης και της σύστασης κυβέρνησης μειοψηφίας υπό την ηγεσία της Μέρκελ, μία πρόταση που οι συνομιλητές της αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό όμως.
Πολιτική κρίση στη Γερμανία: Τα σενάρια της επόμενης μέρας μετά το «ναυάγιο» της «Τζαμάικα»
Η Μέρκελ αναζητά συμμάχους μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις για την σύσταση κυβέρνησης Τζαμάικα, με την συμμετοχή των CDU, FDP και Πρασίνων.
https://www.msn.com/el-gr/news/world/%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου