Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Τι έκανε λέει το Avaaz με τις δωρεές μας;! RA

Αγαπημένοι αβαζίτες και αβαζίτισσες, 

Αναρωτήθηκες ποτέ τι γίνεται με τις δωρεές που όλοι στέλνουμε στο Avaaz; Σκρόλαρε παρακάτω για να δεις τι καταφέραμε το 2017! 

Ξεκίνα με αυτό το υπέροχο βιντεάκι: χρηματοδοτήσαμε τη δημιουργία προστατευόμενης περιοχής για να βοηθήσουμε μια απειλούμενη κοινότητα των Μασάι να υπερασπιστεί τα πατρογονικά της εδάφη! 

«Μπορεί να μην σας γνωρίζω προσωπικά, αλλά ένιωσα την ψυχή σας και η κοινότητά μου νιώθει την καλοσύνη σας. Ευχαριστούμε. Ασάντε σάνα!» 
- Nelson Ole Reiyia, αρχηγός του Nashulai Maasai Conservancy

Αυτή η προστατευόμενη περιοχή δημιουργήθηκε επειδή 55.000 από εμάς κάναμε ένα

άλμα εμπιστοσύνης και ελπίδας δωρίζοντας στο Avaaz. Πολλοί από εμάς κάνουμε αυτό το άλμα κάθε χρόνο, και αλλάζουμε τον κόσμο με πανέμορφους και εκπληκτικούς τρόπους! 

Όπως οι ζωές που σώσαμε στη Μιανμάρ: 

πρόσφυγες στη Μιανμάρ

Χιλιάδες οικογένειες Ροχίνγκια βρέθηκαν εγκλωβισμένες στα σύνορα όταν τα στρατεύματα της Μιανμάρ άρχισαν τη μεγάλη εθνοκάθαρση εναντίων τους. Γι’ αυτό 47.000 από εμάς χρηματοδοτήσαμε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας και διάσωσης, με βάρκες να δουλεύουν μέρα-νύχτα για να τους μεταφέρουμε με ασφάλεια στο Μπαγκλαντές. 

«Εν μέσω τρομακτικών καταδιώξεων και εθνοκάθαρσης, η γενναιόδωρη ανταπόκριση του Avaaz δίνει ελπίδα και βοήθεια στις οικογένειες των Ροχίνγκια!» 
- Claire Gibbons, Partners Relief and Development

Κι όχι μόνο στη Μιανμάρ. Αβαζίτες και αβαζίτισσες συγκεντρώσαμε πάνω από 2 εκατ. δολάρια για να βοηθήσουμε τους αμάχους στη Συρία, χρηματοδοτώντας τα Λευκά Κράνη, μια γενναία ομάδα εθελοντών που διασώζει οικογένειες εγκλωβισμένες σε βομβαρδισμένα χαλάσματα. 
Λευκά Κράνη

Και στηρίξαμε υπερασπιστές των άγριων ζώων για να φέρουμε εκατοντάδες λαθροκυνηγούς ενώπιο της δικαιοσύνης!! 
λαθροκυνηγοί
Περισσότεροι από 64.500 από εμάς χρηματοδοτήσαμε γενναίους μυστικούς πράκτορες για να διεισδύσουν σε κυκλώματα λαθροθηρίας στην Αφρική και να συγκεντρώσουν στοιχεία που ήδη οδήγησαν σε 218 συλλήψεις! 

«Το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων έχει οδηγήσει ελέφαντες, πιθήκους, λιοντάρια και πολλά άλλα ζώα στο χείλος της εξαφάνισης. Το παγκόσμιο κίνημα του Avaaz βοήθησε τα ανυπεράσπιστα άγρια ζώα να αντεπιτεθούν, βάζοντας εκατοντάδες λαθροκυνηγούς και διεφθαρμένους αξιωματούχους στη φυλακή.» 
- Ofir Drori - EAGLE (Eco Activists for Governance and Law Enforcement)

Αλλά τα καταφέρνουμε και στην πολιτική -- τα βάλαμε με την ακροδεξιά, όπου κι αν αυτή ξεμύτησε!
EU Politics GIF
Τρέξαμε εξελιγμένες προεκλογικές εκστρατείες για να αναχαιτίσουμε την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία και σε όλη την Ευρώπη, και διοργανώσαμε τεράστιες πορείες αλληλεγγύης στην Ολλανδία και τη Γερμανία. Δες ολόκληρη την ιστορία της εκστρατείας εδώ.

Κι αυτή είναι μόνο η κορφή του παγόβουνου -- δες μερικά ακόμη παραδείγματα όσων καταφέραμε μαζί φέτος: 

Κατατροπώνουμε τη Monsanto. Όταν οι επιστήμονες βρήκαν ότι το πιο διαδεδομένο φυτοφάρμακο της Monsanto είναι ύποπτο για καρκινογενέσεις, γίναμε Η κινητήριος δύναμη της παγκόσμιας εκστρατείας για την απαγόρευσή του. 50.000 από εμάς χρηματοδοτήσαμε ενημερωτική καμπάνια στα μέσα ενημέρωσης -- και τώρα ισχυρές χώρες όπως η Γαλλία είναι κοντά στην απαγόρευση της γλυφοσάτης! 
γλυφοσάτη

Και χρηματοδοτήσαμε τη δημιουργία μιας τράπεζας σπόρων για να δώσουμε στους αγρότες μια εναλλακτική ενάντια στα γενετικά μεταλλαγμένα φυτά που προωθούν οι κολοσσοί της αγροχημείας! Τώρα κάθε αγρότης, σε κάθε χώρα του κόσμου μπορεί να προμηθεύεται δωρεάν μεγάλη ποικιλία φυτών. 
τράπεζα σπόρων

Ενισχύσαμε ένα δίκτυο που παρέχει ασφαλή καταλύματα για να βοηθήσουμε γκέι ανθρώπους να δραπετεύσουν την καταδίωξη στην Τσετσενία. Όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι γκέι συλλαμβάνονται και οδηγούνται σε στρατόπεδα βασανιστηρίων, χρηματοδοτήσαμε τοπικές ομάδες που οργανώνουν αποστολές διάσωσης και παρέχουν ασφάλεια. 
καταλύματα

Επιπλέον… στείλαμε δημοσιογράφους σε εμπόλεμες ζώνες, χρηματοδοτήσαμε επιστημονικές έρευνες για να σώσουμε τις μέλισσες και καλύψαμε τα έξοδα για την εκπαίδευση προσφυγόπουλων της Συρίας. 

Όλα αυτά έγιναν εφικτά το 2017 με τις μικρο-δωρεές μας. ΣΥΝ εκατοντάδες άλλες online και offline εκστρατείες που έρχονται κάθε βδομάδα στα εισερχόμενά μας! Με τα χρόνια έχουμε γίνει εκπληκτικά αποτελεσματικοί σε κάθε μία από αυτές τις εκστρατείες. Αλλά ας κρατήσουμε αυτή την ιστορία για ένα άλλο email :) 

Αυτό όμως που κάνει το Avaaz μια ισχυρή δύναμη για το καλό του κόσμου μας, δεν είναι μόνο τα ποσά που συγκεντρώνουμε, αλλά και το ΠΩΣ τα συγκεντρώνουμε. Δες 4 χαρακτηριστικά που μας κάνουν μοναδικούς: 

  1. Κουμάντο κάνουν τα μέλη του Avaaz -- δε δεχόμαστε χρήματα (ποτέ!) από κυβερνήσεις, εταιρίες, ιδρύματα, ΜΚΟ και μεγαλοδωρητές. Μόνο τα μέλη μας κάνουν κουμάντο στο Avaaz, που σημαίνει ότι μπορούμε να χρηματοδοτούμε άκρως αποτελεσματικές δράσεις που άλλοι θεωρούν επικίνδυνες (όπως οι μυστικές αποστολές στα κυκλώματα λαθροκυνηγών)!
  2. Παίρνουμε πολιτικές θέσεις για να φέρουμε αποτελέσματα -- Οι δωρεές προς το Avaaz φορολογούνται κανονικά. Αυτό μας δίνει την ελευθερία να παίρνουμε πολιτικές θέσεις (όπως με τις προεκλογικές μας εκστρατείες ενάντια στα κόμματα του μίσους).
  3. Δρούμε αστραπιαία -- Μπορούμε να συγκεντρώσουμε ένα εκατομμύριο δολάρια μέσα σε ώρες και να το διαθέσουμε αμέσως για να σωθούν ζωές σε μέρη όπως η Μιανμάρ και η Συρία, χωρίς γραφειοκρατικές κωλυσιεργίες.
  4. Δίνουμε εκατομμύρια -- Όταν μια εξαιρετική ιδέα, ικανή να αλλάξει τον κόσμο μας, χρειάζεται χρηματοδότηση, μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε διαθέσει πάνω από 24 εκατ. δολάρια για ιδέες που μπορούν να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους του κινήματός μας -- από τη χρηματοδότηση επιστημονικών ερευνών μέχρι την αγορά ενός τροπικού δάσους για τους ουραγκοτάγκους.
Γράφημα δωρεών

Κάποιοι θεωρούν τον κλάδο των μη κυβερνητικών οργανώσεων σπάταλο και αργόσχολο. Αλλά το Avaaz τρέχει με την ταχύτητα του φωτός. Το κίνημά μας έχει κερδίσει βραβεία για την αποτελεσματικότητά του και οι εκστρατείες μας θεωρούνται λαμπρά παραδείγματα κινηματικής δύναμης εν δράσει. 

Όταν ο Νέλσον μοιράστηκε με την ομάδα του Avaaz το όραμά του για τη δημιουργία μιας προστατευόμενης περιοχής που θα αυτοδιαχειρίζεται από τους Μασάι, ξέραμε αμέσως ότι οι αβαζίτες και οι αβαζίτισσες θα λάτρευαν την ιδέα. Όχι μόνο επειδή έξυπνες ιδέες όπως αυτή είναι μεταδοτικές. Αλλά επειδή η αισιοδοξία, η αλληλεγγύη και η γενναιοδωρία είναι πραγματικά σταθερές αξίες του κινήματός μας… μέσα στους τρελούς καιρούς μας. 

Ευχαριστώ τόσο πολύ όλους και όλες που συμμετέχουν σ’ αυτό το κίνημα. Σας ευχαριστώ γι’ αυτό που είσαστε και γι’ αυτό που κάνετε. 

Με σεβασμό και ευγνωμοσύνη,
Ricken και όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου