Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Εδώ και τώρα μέτρα αλληλεγγύης υπέρ των ασθενέστερων

Αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί κάθε βήμα που του δίνεται προκειμένου να βοηθήσει στην κατεύθυνση θέσπισης μέτρων αλληλεγγύης υπέρ των ασθενέστερων ομάδων, απέναντι στην ενεργειακή κρίση, φαίνεται ότι είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Για αυτό τον λόγο και από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε χθες, και σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων αλληλεγγύης για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ειδικότερα, μίλησε για μέτρα που θα θωρακίσουν τους πολίτες και το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως οι κοινές αγορές

φυσικού αερίου και η δημιουργία κοινών στρατηγικών αποθεμάτων, για χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ευρωομόλογο και η χρηματοδότηση μέτρων στήριξης, καθώς και για επενδύσεις στην κατεύθυνση της απεξάρτησής μας από τα ορυκτά καύσιμα, αλλά με έναν κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο τρόπο. Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι θα πρέπει να προσανατολιστεί σε επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν τα δίκτυα, κάνοντας εφικτή την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ για όλους τους πολίτες και όχι μόνο για τους λίγους.

Και αν αυτά αφορούν στο τι θα μπορούσε να κάνει συνολικά η ΕΕ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δε λησμόνησε να προτείνει σειρά μέτρων και σε εθνικό επίπεδο, επαναλαμβάνοντας παλιότερες προτάσεις του για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης, για επιβολή έκτακτης φορολογίας στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας για όλη την περίοδο της ενεργειακής κρίσης και για πλαφόν στην λιανική τιμή του ηλεκτρικό στη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Κλείνοντας, δε, υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα ‘πλαίσιο αλληλεγγύης’ των ευρωπαϊκών λαών, που μπορεί να αντιμετωπίσει, κατά τον ίδιο, τις ανισότητες, ενώ παράλληλα θα διασφαλιζόταν τρόπον τινά η γεωπολιτική ασφάλεια της Ευρώπης.

http://www.matrix24.gr/2022/03/edo-ke-tora-metra-allilengiis-iper-ton-asthenesteron/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...