Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Τσίπρας: Το δίλημμα των εκλογών θα είναι «σταθερότητα ή Μητσοτάκης»

«Το δίλημμα των εκλογών θα είναι ‘σταθερότητα ή Μητσοτάκης’, διότι θα έχει ταυτιστεί ο ίδιος με το χάος», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η κοινωνία βυθίζεται σε δίνη που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε κοινωνική κρίση. Ευτυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει κοινωνική ένταση, αλλά αν συνεχιστεί για πολλούς μήνες αυτή η διεύρυνση των ανισοτήτων, αυτή η λεηλασία της πλειοψηφίας, θα βρεθούμε μπροστά σε μεγάλα αδιέξοδα», τόνισε ο κ. σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Ionian TV.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «εμείς ζητάμε εκλογές, γιατί διαπιστώνουμε ότι αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε. Το είτε θα αλλάξουμε είτε θα βουλιάξουμε νομίζω σήμερα έχει την κυριολεκτική του σημασία».

Σχολίασε τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης αυτοεγκλωβίζεται» και ότι «όσο περνάει ο καιρός δεν φθείρεται μόνο η δυναμική του, αλλά και τα επιχειρήματα του, γι’ αυτό αναγκάζεται να τ’ αλλάξει και στο τέλος της ημέρας το δίλημμα ‘σταθερότητα ή χάος’ θα είναι ένα δίλημμα που θα έχει γίνει ‘σταθερότητα ή Μητσοτάκης’, διότι θα έχει ταυτιστεί ο ίδιος με το χάος».

Σχολίασε πως «στο πρώτο άκουσμα της είδησης ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του ‘23, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης -αν μπορεί κανείς να τον πιστέψει σε αυτό- η απάντηση είναι ‘βοήθειας μας’, πώς βγαίνουμε έως τότε αν δεν αλλάξουν πολιτικές», τονίζοντας ότι γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εκλογές.

Ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης, «υπό την πίεση της κοινωνικής κριτικής μετέτρεψε το δίλημμα “αυτοδυναμία ή χάος” σε “εντάξει, δεν είναι και αυτοσκοπός η αυτοδυναμία”» και τον κάλεσε να απαντήσει με ποιους σκέφτεται να συνεργαστεί «για να έχουμε τη σταθερότητα, όπως λέει».

«Φαντάζομαι ότι δεν θα συνεργαζόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κι εμείς με τη ΝΔ, διότι οι ιδεολογικές και πολιτικές μας διαφορές είναι τεράστιες», υπογράμμισε. «Με ποιον λοιπόν; Θα συνεργαζόταν με τον κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θέλει μια σοσιαλδημοκρατικής κατεύθυνσης κυβέρνηση; Δεν νομίζω ότι ο κ. Ανδρουλάκης λοιπόν -εκτός αν ήθελε να αυτοκτονήσει πολιτικά- θα πήγαινε να συνεργαστεί με τον κ. Μητσοτάκη σε μια κυβέρνηση που κάθε άλλο παρά σοσιαλδημοκρατικής κατεύθυνσης είναι», σημείωσε.


Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «εμείς πολύ καθαρά λέμε εδώ και τρία χρόνια και παραπάνω, από τότε που θεσπίσαμε την απλή αναλογική, ότι η χώρα μπορεί να κυβερνάται με κυβερνήσεις συνεργασίας αλλά στη βάση προγραμματικής σύγκλισης, πολιτικών προγραμμάτων» και σημείωσε ότι «οι διαφορετικές κατευθύνσεις είναι αυτής της νεοφιλελεύθερης δεξιάς που εκφράζει ο κ. Μητσοτάκης και, από την άλλη, των προοδευτικών δυνάμεων».


«Γι’ αυτό λέμε καθαρά ότι μπορεί να υπάρξει και μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής, που εμείς θεσπίσαμε, σταθερότητα στη χώρα με μια κυβέρνηση συνεργασίας πάνω σε προγραμματική βάση προοδευτικής σύγκλισης», είπε. Μια κυβέρνηση, πρόσθεσε, «που θα φροντίσει να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, που θα βάλει πλαφόν στα υπερκέρδη της ενέργειας και θα μειώσει το κόστος στους καταναλωτές και επιχειρήσεις, που θα φροντίσει να στηρίξει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και το κοινωνικό κράτος».
https://www.topontiki.gr/2022/03/31/tsipras-to-dilimma-ton-eklogon-tha-ine-statherotita-i-mitsotakis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...