Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Πώς θα απαντήσει το ΠΑΣΟΚ στο φλερτ (και) του Μητσοτάκη

«Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες», λέει ο λαός και η παροιμία φαίνεται ότι βρίσκει εφαρμογή στο Κίνημα Αλλαγής, που είδε ξαφνικά τις μετοχές του στο χρηματιστήριο της ελληνικής πολιτικής σκηνής, να ξανανεβαίνουν. Έτσι, ως ‘πολύφερνη νύφη’ και πάλι, το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη αυτή την φορά δεν δέχεται μόνο το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ που ανακάλυψε αίφνης τις …κεντροαριστερές του αναφορές, αλλά και αυτό της ΝΔ εσχάτως μετά τη δημόσια ‘στροφή’ του πρωθυπουργού από την απολυτότητα της αυτοδυναμίας στο ενδεχόμενο μίας συγκυβέρνησης… Ειδικότερα, η αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο ότι ο λαός θα υποδείξει αν η χώρα θα κυβερνηθεί από ένα ή περισσότερα κόμματα, κατά την

τοποθέτησή του στο συνέδριο του «Οικονομικού Ταχυδρόμου», δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής. Το ‘για ποιον χτυπούσε η καμπάνα’, εξάλλου, ήταν σαφές. Το ίδιο σαφής είναι και η πίεση που θα ασκηθεί το επόμενο διάστημα στον Νίκο Ανδρουλάκη. Για αυτό και όλο το ενδιαφέρον θα στραφεί στους χειρισμούς του Κρητικού πολιτικού στο εξής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν κρύβει την επιθυμία του να κυβερνήσει. «Δεν φιλοδοξούμε να μείνουμε για πάντα στην αντιπολίτευση. Φιλοδοξούμε να κυβερνήσουμε και να κάνουμε πράξη το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα», υποστηρίζουν με κάθε ευκαιρία στην Χαριλάου Τρικούπη, ζητώντας από τον λαό ισχυρή εντολή στις εκλογές, προκειμένου να μπορέσουν να επιβάλουν αυτό το σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα.

Από την άλλη, στην Χαριλάου Τρικούπη καθόλου δεν έχουν πειστεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αλλάξει γραμμή πλεύσης. Στην πραγματικότητα, εκτιμούν ότι δεν έχει εγκαταλείψει τον στόχο της αυτοδυναμίας, πλην όμως βλέποντας ότι τα ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής παγιώνονται, αρχίζει την πίεση προς το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη. Μία πίεση που αναμένεται στο εξής μόνο να εντείνεται, και βεβαίως να κορυφωθεί λίγο πριν και κυρίως -εφόσον χρειάζεται από το αποτέλεσμα- μετά από τις εθνικές εκλογές.
Ίδια ως αυτή την ώρα, παραμένει και η στρατηγική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, που έχει αναγάγει σε νούμερο ένα στόχο του ενόψει εκλογών το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό, ώστε να μπορεί να επιβάλει τους όρους του. Δεν έχει αλλάξει, άλλωστε, ούτε η συνεδριακή απόφαση για αυτόνομη πορεία του κόμματος. Κάθε άλλο. Σε κάθε περίπτωση, η απάντηση, τουλάχιστον στην παρούσα συγκυρία, του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να κινηθεί γύρω από την γνωστή του ρητορική ότι δεν μπορεί κανείς να κάνει σενάρια πριν μιλήσει ο λαός στην κάλπη, αφού αυτός είναι που ορίζει πώς θέλει να κυβερνηθεί η χώρα.

http://www.matrix24.gr/2022/03/pos-tha-apantisi-to-pasok-sto-flert-ke-tou-mitsotaki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...