Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Έγκλημα

Φίλες και φίλοι,

Τρομοκρατημένες μητέρες και παιδιά τρέχουν να σωθούν από βόμβες και σφαίρες, καθώς ο Πούτιν διαπράττει το «ανώτατο διεθνές έγκλημα της επίθεσης» μπροστά στα μάτια μας. Αλλά υπάρχει τρόπος να τον κάνουμε να λογοδοτήσει: Να απαιτήσουμε να γίνει μια νέα δίκη, τύπου Νυρεμβέργης, στην οποία θα διωχθεί προσωπικά για την αιματοχυσία.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, καλεί τον κόσμο να συστήσει αυτό το νέο ειδικό δικαστήριο. Κι ένα κύμα παγκόσμιας στήριξης θα έδινε μεγάλη δυναμική σ’ αυτή την ιδέα και θα έστελνε στον Πούτιν και τους συνεργούς του ένα ηχηρό μήνυμα: «ο κόσμος σας καλεί να λογοδοτήσετε»!

Αυτό το νέο δικαστήριο είναι το κλειδί για την υπεράσπιση όχι μόνο της Ουκρανίας, αλλά όλου του κόσμου, από μια επίθεση που ήταν παράνομη απ’ την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε. Υπόγραψε την παγκόσμια έκκληση, για να ζητήσουμε να δικαστεί ο Πούτιν για τα εγκλήματά του – και το Avaaz θα συνεργαστεί με κορυφαίους δικηγόρους για να κινηθούν οι διαδικασίες:

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ


Προς τους Ηγέτες του Κόσμου:
Ως πολίτες απ’ όλο τον κόσμο, σας ζητάμε να κάνετε τον Πούτιν και τους συνεργάτες του να λογοδοτήσουν επειγόντως για την παράνομη εισβολή στην Ουκρανία, σε ένα νέο Ειδικό Δικαστήριο για την τιμωρία του «εγκλήματος της επίθεσης». Σας ζητάμε επίσης να υποστηρίξετε την έρευνα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για πιθανά εγκλήματα πολέμου κι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Ουκρανία. Δεν θα υπάρξει ποτέ ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη – στηριζόμαστε σε εσάς.

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ


Ήδη ερευνώνται πιθανά εγκλήματα πολέμου, όπως βομβαρδισμοί νηπιαγωγείων, πολυκατοικιών και πλατειών. Η προσπάθεια αυτή χρειάζεται την ολόψυχη υποστήριξη μας, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά πως θα είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα, και το σημαντικό είναι πως αυτοί οι εισαγγελείς δεν έχουν προς το παρόν τη δύναμη να διαχειριστούν το έγκλημα της επίθεσης.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα, αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε να λυθεί. Αν ο κόσμος απαιτήσει να συστηθεί ένα νέο δικαστήριο για τη δίωξή του Πούτιν και των συνεργών του, μπορεί να τους αναγκάσει να λογοδοτήσουν γι’ αυτό το έγκλημα – την έναρξη παράνομου πολέμου σε έναν φιλήσυχο γείτονα. Σε ένα τέτοιο δικαστήριο βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη κι οι ηγέτες των ναζί.

Υπόγραψε και διάδωσε την έκκληση για να ζητήσουμε να γίνει δίκη τύπου Νυρεμβέργης, για τη δίωξη του Πούτιν και των συνεργατών του!

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι για τις φρίκες αυτού του πολέμου. Η ενότητα της Ουκρανίας είναι άθραυστη – μπορεί τα κτίριά της να ισοπεδώθηκαν, αλλά όχι και το ηθικό του λαού της. Τώρα ζητούν τη βοήθειά μας. Το χρωστάμε σ’ αυτούς και σ’ όλο τον κόσμο να φωνάξουμε «ποτέ ξανά» στα εγκλήματα κατά της ειρήνης. Ας το κάνουμε!

Με ελπίδα,

Nick, Laura, Ruth, Ana Paula, Christine, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...