Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Κορωνοϊός: Καταργείται πριν το καλοκαίρι το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Προς περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων προσανατολίζεται η κυβέρνηση αν και τα κρούσματα κορωνοϊού παραμένουν σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Σε αυτό το πλαίσιο, στο τραπέζι έχει μπει, παρά τις διαψεύσεις, η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Το πιθανότερο σενάριο είναι η κατάργηση του πιστοποιητικού από τη Δευτέρα 2 Μαΐου, για το λιανεμπόριο και την εστίαση. Μαζί με το πιστοποιητικό θα καταργηθούν και οι έλεγχοι.

Ταυτόχρονα προβλέπεται αν δεν αλλάξει κάτι ως τότε να σταματήσουν τα τεστ στα σχολεία και να παραμείνει μόνο ένα τεστ την εβδομάδα για τους εργαζόμενους σε εστίαση, καταστήματα τροφίμων και τουρισμό. Και εκεί τα τεστ θα καταργηθούν 31 Αυγούστου, αλλά αυτοί αναμένεται να επαναεξεταστεί τότε, αν έχουν αλλάξει τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ο οδικός χάρτης προβλέπει μετά τις 2 Μαΐου και ανάλογα με τις συνθήκες να γίνουν προαιρετικές οι μάσκες στους κλειστούς χώρους. Εξαίρεση οι χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως τα νοσοκομεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όπου θα παραμείνουν υποχρεωτικές μέχρι νεωτέρας.

Στην εστίαση και τα κομμωτήρια θα παραμείνουν μόνο για τους εργαζόμενους τουλάχιστον ως το τέλος Μαϊου. Για τα σούπερ μάρκετ το πιθανότερο είναι να παραμείνουν υποχρεωτικές για τους εργαζόμενους και σταδιακά ανάλογα με τις συνθήκες να αποφασιστεί τι θα γίνει για τους πελάτες.

https://www.topontiki.gr/2022/03/27/koronoios-katargite-prin-to-kalokeri-to-pistopiitiko-emvoliasmou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...