Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Ο πόλεμος του Πούτιν

Φίλες και φίλοι,

Ο Πούτιν δεν σταματάει. Τα τύμπανα του φονικού πολέμου δυναμώνουν μέρα με τη μέρα.

Τρομαγμένες οικογένειες κρύβονται σε υπόγεια, ενώ κόρες, πατεράδες, ακόμα και γιαγιάδες ρισκάρουν τη ζωή τους για να βάλουν φρένο στη φονική προέλαση.

Εκατοντάδες νεκροί, κι ένα εκατομμύριο πρόσφυγες τρέχουν να σωθούν. Κι ενώ ο Πούτιν θέτει τα πυρηνικά όπλα σε κατάσταση υψηλού συναγερμού, ο αιματηρός πόλεμός του κινδυνεύει να παρασύρει ολόκληρο τον πλανήτη στο σκοτάδι.

Ο Πούτιν πρέπει να σταματήσει.

Πάνω από 2 εκατ. πολίτες έχουμε λάβει μέρος στην εκστρατεία του Avaaz για να πιέσουμε τις κυβερνήσεις του κόσμου να σταθούν στο πλευρό της Ουκρανίας – αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα.

Εκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο λαμβάνουμε αυτό το email, κι αν έστω και λίγοι από εμάς στηρίξουμε με ένα μικρό ποσό, μπορούμε να δυναμώσουμε την εκστρατεία μας για να βοηθήσουμε να μπει τέλος σ’ αυτόν τον παράλογο πόλεμο – αλλά και να στείλουμε ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες, να στηρίξουμε ακτιβιστές κι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα σ’ όλη την περιοχή, να ξεσκεπάσουμε τη διαδικτυακή προπαγάνδα του Κρεμλίνου, και να οργανώσουμε μια δυναμική εκστρατεία πολιτικής πίεσης προς τις κυβερνήσεις, για να σταματήσουν τον Πούτιν και να προστατέψουν τον λαό της Ουκρανίας.

Κανείς μας δεν θέλει αυτόν τον πόλεμο, αλλά η δημοκρατία, η ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα δέχονται επίθεση. Ας σταθούμε ενωμένοι και δυνατοί στο πλευρό της Ουκρανίας, και για τον κόσμο που ονειρευόμαστε – στήριξε με ό,τι μπορείς:






ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 8€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 15€


ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ


Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, αλλά κάνει ομοιοκαταληξία. Κι έτσι, 30 χρόνια μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, ξυπνάμε και πάλι με τον τρόμο της σύρραξης μεταξύ των υπερδυνάμεων του κόσμου. Η Μόσχα κι η Ουάσνιγκτον ακόμη ελέγχουν το 90% των ατομικών βομβών στον πλανήτη. Είναι αρκετές για να συνθλίψουν τη ζωή στη Γη. Γι’ αυτό οι απειλές του Πούτιν για πυρηνική ετοιμότητα είναι πραγματικά τρομακτικές.

Δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί. Αν όμως η παγκόσμια κοινότητα δεν βάλει τέλος σ’ αυτόν τον πόλεμο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται έτοιμος να σκοτώσει χιλιάδες ακόμα ανθρώπους για να αφανίσει την Ουκρανία. Κι αν ο πόλεμος εξαπλωθεί και σ’ άλλες χώρες, μπορεί σύντομα να δούμε τραγωδίες πέρα απ’ τους χειρότερους εφιάλτες μας.

Πρέπει να κάνουμε ότι περνά απ’ το χέρι μας για να βοηθήσουμε. Αν αρκετές κι αρκετοί από εμάς στηρίξουμε σήμερα με ένα μικρό ποσό, μπορούμε:


Να ενισχύσουμε την εκστρατεία μας για να πιέσουμε τις κυβερνήσεις να σταθούν στο πλάι του λαού της Ουκρανίας,
Να οργανώσουμε κύμα πολιτικής πίεσης για να ζητήσουμε τις μέγιστες κυρώσεις για τον Πούτιν και τους συνεργάτες του,
Να στηρίξουμε τον αγώνα ακτιβιστών κι οργανώσεων που κινούν διαδικασίες στα διεθνή δικαστήρια για καταπιέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κι εγκλήματα πολέμου,
Να φέρουμε στο φως τα δίκτυα της διαδικτυακής προπαγάνδας του Κρεμλίνου,
Να χρηματοδοτήσουμε ανθρωπιστική βοήθεια για άμαχους που προσπαθούν να γλιτώσουν τον πόλεμο,
Να φωνάξουμε ενάντια στις δικτατορίες παντού, με νέες εκστρατείες για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των αμάχων.
Στήριξε τώρα με ό,τι μπορείς:

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 8€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 15€


ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ


Αυτή η παράλογη εισβολή δεν είναι απλά μια επίθεση σε μια κυβέρνηση, είναι επίθεση στο δικαίωμα ενός λαού για αυτοδιάθεση – στην ελευθερία, τη δημοκρατία και την αλήθεια. Ήδη, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουμε κατέβει στους δρόμους για να φωνάξουμε να σταματήσει αμέσως η εισβολή, απ’ το Λονδίνο μέχρι το Βερολίνο, την Αθήνα και τη Μόσχα. Γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να εντείνουμε την πίεση και να στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας τη στιγμή που το έχει περισσότερο ανάγκη.

Με αλληλεγγύη,

Martyna, Kaitlin, Marigona, Adela, Mike, Camille, Bert, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...