Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Φουντώνουν τα σενάρια για εκλογές τον Μάιο – Ποια μέτρα μελετά η κυβέρνηση για την ακρίβεια

Φουντώνουν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές καθώς οι πληροφορίες λένε ότι πολλά κυβερνητικά στελέχη πιέζουν τον πρωθυπουργό να στήσει κάλπες μέσα στην άνοιξη αφού πρώτα έχει αλλάξει το όριο της αυτοδυναμίας στον εκλογικό νόμο.

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος λένε ότι η κατάσταση στην ενέργεια και η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης δεν μπορεί να αλλάξει καθώς οι διεθνείς εξελίξεις επιδεινώνουν όλο και περισσότερο την καθημερινότητα των πολιτών.
Πολλοί ωστόσο θεωρούν ότι το μεγάλο θέμα των αυξήσεων στην ενέργεια θα μπορούσε να ενταχθεί στο γενικότερο πλαίσιο της ενεργειακής κρίσης εξ αιτίας του πολέμου μειώνοντας έτσι τις οποίες αντιδράσεις υπάρχουν για το γεγονός ότι οι αυξήσεις στην ενέργεια στην Ελλάδα είχαν έρθει πριν τον πόλεμο.

Μια φράση που είπε χθες ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό συμβούλιο πυροδότησε ακόμα περισσότερο την φημολογία που θέλει τις κάλπες να μην είναι πολύ μακριά και πιο συγκεκριμένα μέσα στον Μάιο.

«Ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός» είπε σε μία αποστροφή του λόγου του ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει ότι οι διεθνείς εξελίξεις επηρεάζουν έτσι όλο και δραματικότερα τις εθνικές προκλήσεις κάθε χώρας, και σε έναν κόσμο ο οποίος αλλάζει ταχύτατα, ενώ ταυτόχρονα αλληλοεξαρτάται, όλα αυτά τα προβλήματα γίνονται ακόμα πιο σύνθετα.

Τα σενάρια για πρόωρες κάλπες συνοδεύονται ωστόσο και από τις πληροφορίες που θέλουν τον πρωθυπουργό να δέχεται ισχυρές πιέσεις από τους συνεργάτες του και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και πιο συγκεκριμένα για το σημείο που αφορά το όριο της αυτοδυναμίας.

Με δεδομένο ότι στον εκλογικό νόμο που έφτιαξε αυτή η κυβέρνηση η αυτοδυναμία ορίζεται στο 38% πολλοί υποστηρίζουν ότι ο όριο θα έπρεπε να πέσει στο 36% ακόμα και στο 34-35%.


Οι πληροφορίες λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ακόμα να είναι αρνητικός σε αυτό το σενάριο καθώς πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα έδειχνε ηττοπάθεια .


Μέχρι τελικά να αποφασίσει πάντως τι θα πράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης η κυβέρνηση εμφανίζεται να κινείται με την λογική της διόρθωσης της κατάστασης έστω και με ημίμετρα προκειμένου να μειωθούν οι όποιες εκλογικές απώλειες εξ αιτίας της ενεργειακής κρίσης .

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση αναμένεται ως την επόμενη Παρασκευή 18 Μαρτίου να ανακοινώσει μέτρα για την ενίσχυση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.


Οι πληροφορίες λένε ότι δεν αναμένονται θεαματικές κινήσεις γιατί όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη δεν θέλουν να δημιουργηθεί νέα τρύπα στην οικονομία της χώρας.

Πηγές αναφέρουν ότι θα παραταθούν και θα ενισχυθούν τα μέτρα που ισχύουν σήμερα. Σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις η επιδότηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος θα πάει στο 75% από 50% που είναι σήμερα ενώ στο τραπέζι είναι και η επιδότηση στους λογαριασμούς φυσικού αερίου .

Η «επιταγή ακρίβειας» των 300 ευρώ αναμένεται να δοθεί σε χαμηλοσυνταξιούχος και ΑΜΕΑ .
https://www.topontiki.gr/2022/03/10/fountonoun-ta-senaria-gia-ekloges-ton-maio-pia-metra-meleta-i-kivernisi-gia-na-antimetopisi-tin-akrivia-stin-energia-ke-ta-idi-protis-anagkis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...