Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Ο αγωγός του τρόμου

 Φίλες και φίλοι,

Ο κολοσσός Total ετοιμάζεται να κατασκευάσει το μεγαλύτερο θερμαινόμενο αγωγό πετρελαίου στον κόσμο -- στην καρδιά της Αφρικής!

Θα διασχίζει πολύτιμα καταφύγια ελεφάντων, λιονταριών και χιμπατζήδων, θα ξεσπιτώσει δεκάδες χιλιάδες οικογένειες και θα σπρώξει τον πλανήτη μας ένα βήμα πιο κοντά στην κλιματική καταστροφή.

Τοπικές κοινότητες αγωνίζονται με νύχια και με δόντια για να σταματήσουν το έργο. Βρίσκονται όμως αντιμέτωπες με μια απ’ τις ισχυρότερες εταιρείες στον πλανήτη και χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας!

Παρόλο που σχεδιάζει τον αγωγό, ο Γάλλος διευθυντής της Total παρουσιάζει την εταιρεία του ως πρωτοπόρο για το περιβάλλον. Ας τον βάλουμε στο στόχαστρο με μια τεράστια εκστρατεία -- όταν αποκτήσει δυναμική θα παραδώσουμε τις φωνές μας με διαφημίσεις στη Γαλλία και θα φέρουμε τα πάνω κάτω στις δημόσιες σχέσεις της Total. Υπόγραψε για να στηρίξεις τις γενναίες κοινότητες ενάντια στον κολοσσό -- πριν να είναι αργά!

Έξω η Total απ' την Αφρική!

Ο αγωγός θα είναι πραγματικά γιγάντιος. Θα διασχίζει πάνω από 200 ποτάμια και 12 προστατευόμενα δάση όπου ζουν αμέτρητα σπάνια άγρια ζώα που πασχίζουν για επιβίωση. Ακόμα και μια μικρή διαρροή μπορεί να είναι καταστροφική.

Δε θα είναι εύκολο να σταματήσει το έργο, αλλά έχουμε σχέδιο. Θα φροντίσουμε να μάθουν οι πάντες πως η Total είναι υπεύθυνη για τον αγωγό, με διαφημίσεις και άρθρα στο διεθνή τύπο πριν την ιστορική δίκη που θα γίνει στη Γαλλία, και σε συνεργασία με τοπικά κινήματα και παγκόσμιους οργανισμούς θα πιέσουμε πολιτικούς και εταιρείες να πάρουν θέση.

Οι κατασκευαστές του αγωγού υποστηρίζουν πως θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Όμως ειδικοί λένε πως οι μόνιμες θέσεις μπορεί να μην ξεπερνούν ούτε τις 300 -- κι ας μην ξεχνάμε την περιβαλλοντική καταστροφή και το μαζικό ξεριζωμό αγροτών. Επίσης η περιοχή θα παγιδευτεί στη βρώμικη ενέργεια, τη στιγμή που ο κόσμος μεταβαίνει σε ένα μέλλον καθαρής ενέργειας.

Η μάχη αυτή δεν είναι μόνο για να σταματήσουμε μια επικίνδυνη επένδυση και για να προστατεύσουμε την άγρια ζωή της Αφρικής. Η άντληση πετρελαίου δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτός ο αγώνας μας αφορά όλες και όλους, για να προστατεύσουμε την εύθραυστη ζωή του πλανήτη μας, για να υπερασπιστούμε τους πιο αδύναμους και για να βάλουμε το μέλλον των παιδιών μας πάνω απ’ το συμφέρον των λίγων. Υπόγραψε το ψήφισμα και διάδωσέ το:

Έξω η Total απ' την Αφρική!

Ο αγώνας για να αποτρέψουμε το κλιματικό χάος είναι στο DNA του κινήματός μας. Κατεβάσαμε εκατομμύρια κόσμο στους δρόμους και οργανώσαμε δυνατές πολιτικές εκστρατείες ώστε να επιτευχθεί η Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. Αλλά τα βάλαμε και με γίγαντες όπως η Monsanto και νικήσαμε. Τώρα ας τα δώσουμε όλα για να σταματήσουμε το τερατώδες έργο της Total πριν να είναι αργά.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,

Martyna, Pascal, Alice, Bert, Aloys, Luis και όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...