Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Στόχος το ΚινΑλ να γίνει η ισχυρή προοδευτική δύναμη του τόπου

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Χαριλάου Τρικούπη. Και αυτό διότι φαίνεται ότι αυτή η νέα κρίση, μπορεί να γίνει και …ευκαιρία για το κόμμα της Φώφης Γεννηματά. Μόνο έτσι εξηγείται, άλλωστε, το γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης, αλλά και συνεχούς κατάθεσης προτάσεων από το Κίνημα Αλλαγής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν αμφότερες, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν το Κίνημα Αλλαγής να σημειώνει μία μικρή άνοδο, απότοκο κατά πάσα πιθανότητα της παρουσίας της Φώφης Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη και της στάσης του κόμματος τους τελευταίους, δύσκολους μήνες.

Παρά το γεγονός όμως, ότι οι εν λόγω δημοσκοπήσεις κατάφεραν να φέρουν ένα πρώτο, δειλό χαμόγελο στα στελέχη του κόμματος, μετά την πολύμηνη καθίζηση πέριξ του 4-5%, τα ίδια στελέχη είναι κάθετα : «Δεν μας φτάνει αυτό», λένε, «στόχος μας δεν είναι να γίνουμε το συμπλήρωμα μίας ισχυρής δύναμης, αλλά μία ισχυρή αντιπολίτευση που διεκδικεί να αποτελέσει τον προοδευτικό πόλο». Εκτιμούν μάλιστα, πως τώρα είναι η κατάλληλη ώρα. Και αυτό διότι προεξοφλούν ότι η φθορά της κυβέρνησης της ΝΔ θα αρχίσει αργά ή γρήγορα να φαίνεται και στις μετρήσεις της κοινής γνώμης, ενώ αντίστοιχη θα είναι η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει το ‘αντίπαλον δέος’, ειδικά στον βαθμό που θα συνεχίσει να κλυδωνίζεται στο εσωτερικό του και να αρκείται στον καταγγελτικό λόγο και τα ευχολόγια προς τα έξω, αρνούμενος να παράγει πολιτική. Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, όσοι θυμίζουν με νόημα ότι από το βήμα του Forum της Helexpo στη Θεσσαλονίκη, η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε ολοκληρωμένο, προοδευτικό σχέδιο ανόρθωσης της χώρας, όταν ο Αλέξης Τσίπρας περιοριζόταν στο να ζητά περισσότερες προσλήψεις και …Σεισάχθεια.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο Κίνημα Αλλαγής θα κινηθούν σε δύο άξονες στο εξής. Αφενός, θα ανοίγουν συνεχώς μέτωπα με τη ΝΔ, ανάγοντας εαυτούς σε εκφραστές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να το κάνει. Αφετέρου, θα προβάλλουν συνεχώς τις προοδευτικές, εναλλακτικές λύσεις που έχουν επεξεργαστεί, φροντίζοντας το μήνυμα της Φώφης Γεννηματά, όπως εστάλη από τη Θεσσαλονίκη, να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της χώρας και να συσπειρώσει γύρω του τους προοδευτικούς πολίτες της.

http://www.matrix24.gr/2020/09/stochos-to-kinal-na-gini-i-ischiri-proodeftiki-dinami-tou-topou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...