Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

Η μαγεία της ανθρώπινης επαφής

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες, 

Ισχυρές δυνάμεις έχουν στρογγυλοκαθίσει στον κόσμο μας. Και νιώθω ότι εγκυμονούν εξελίσσεις -- καλές και άσχημες. 

Προς τα πού θα στραφεί ο κόσμος το νέο έτος; Τον φόβο και το σκοτάδι ή την αγάπη και την ελπίδα; Τι πρέπει να κάνει, και πώς πρέπει να εξελιχθεί το Avaaz και ο καθένας και καθεμία από εμάς, για να ανταποκριθούμε στην εποχή μας; 
Έψαχνα για να ακούσω μια απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, και μου ήρθε το εξής: 
Μαζί έχουμε κερδίσει μεγάλες και υπέροχες μάχες -- σημαντικές για την υπηρεσία της ανθρωπότητας. Αλλά ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες της μεγαλύτερης δύναμής μας -- τη μαγεία της ανθρώπινης επαφής. Την αγάπη. 

Περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουμε αυτό το email. Προερχόμαστε από κάθε γωνιά της Γης, κάθε έκφανση της ζωής, κάθε κομμάτι της ανθρώπινης οικογένειας. Αυτό που μας συνδέει είναι το αμοιβαίο αίσθημα για το κοινό καλό και την αλληλεγγύη, το φως και την αγάπη. Το Avaaz ενσαρκώνει το πνεύμα της ανθρωπότητας -- την ιδέα ότι είμαστε ένας λαός, κι ότι μαζί προστατεύουμε ο ένας τον άλλον και τη ζωή στον πλανήτη μας. 

Ο κόσμος χρειάζεται αυτό το αίσθημα περισσότερο από ποτέ. Γιατί μόνο ΜΑΖΙ μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. 

Γι’ αυτό νιώθω ότι ως κίνημα καλούμαστε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη αδελφότητα για την ανθρωπότητα, να διαδώσουμε την αλήθεια για τους πανανθρώπινους δεσμούς μας και να αγωνιστούμε για να χτίσουμε τον κόσμο που περιμένει να γεννηθεί, όχι μέσα απ’ τον φόβο και το μίσος για τον διπλανό μας, αλλά μέσα απ’ την ελπίδα και την αγάπη όλων μας. 

Αν νιώθεις αυτή την κατεύθυνση να σε καλεί, πες το στην ομάδα του Avaaz πατώντας παρακάτω:

Ναι, νιώθω ότι είναι σωστό. Είμαι μέσα. 

Αυτό το μονοπάτι μπορεί να μας πάει πέρα από τα emails και τις εκστρατείες, και να μας οδηγήσει στο να φτιάξουμε χώρους, είτε διαδικτυακούς είτε πραγματικούς, όπου θα μπορούμε να βλέπουμε και να ακούμε ο ένας τον άλλον. Για να μπορούμε να αγωνιζόμαστε όχι μόνο στην πολιτική αρένα, αλλά και στην κοινωνική: εμπνέοντας περισσότερο κόσμο να ασπαστεί το πανανθρώπινο αίσθημα που μας συνδέει. Για να υπερασπιζόμαστε όσα αγαπάμε με περισσότερα μέσα και με ένα κοινό όραμα για το μέλλον όλων μας. 

Αν συμφωνείς, ας ξεκινήσουμε το νέο έτος με μια πράξη ανθρωπιάς. Πχ. να μιλήσουμε σε ένα αγαπημένο πρόσωπο, έναν άγνωστο ή κάποιον με τον οποίο διαφωνούμε πολιτικά. Μπορεί να είναι μια πράξη αγάπης, καλοσύνης ή ευγνωμοσύνης. 

Πάτα παρακάτω για να επιλέξεις να ξεκινήσεις αυτό το ομαδικό ταξίδι και μοιράσου μια ανθρώπινη ιστορία. Ας αρχίσουμε να χτίζουμε την παγκόσμια αδελφότητά μας, διαδίδοντας το πνεύμα της ανθρωπιάς, τη μαγεία της επαφής και τη δύναμη της αγάπης:

Ναι, νιώθω ότι είναι σωστό. Είμαι μέσα. 
Με βαθιά ευγνωμοσύνη για κάθε μέλος αυτού του κινήματος, 

Ricken και όλη η ομάδα του Avaaz

1 σχόλιο:

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...