Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018

H Μοοdy΄s «απειλεί» με υποβάθμιση την Τουρκία

H Μοοdy΄s έθεσε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα Ba2 της Τουρκίας υπό παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση, σύμφωνα με σχετική ανακοιίνωση.
Η απόφαση του διεθνούς οίκου να θέσει υπό αναθεώρηση την τρέχουσα αξιολόγηση της χώρας αντανακλά την αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με την μελλοντική μακροοικονομική πολιτική της χώρας και τo ενισχυμένo κίνδυνο για πιέσεις στο ισοζύγιο πληρωμών της χώρας, σε ένα επίπεδο που δεν μπορεί να «υποστηριχθεί» από την τρέχουσα αξιολόγηση, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η σημερινή απόφαση σχετίζεται ακόμη με την πρόβλεψη της Moody΄s ότι η υποχώρηση της επενδυτικής εμπιστοσύνης στην Τουρκία θα συνεχιστεί εκτός αν αντιμετωπιστεί με αξιόπιστες πολιτικές μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Σημειώνει ότι η πτώση της επενδυτικής εμπιστοσύνης σχετίζεται και με τις εκλογές, οι οποίες προκηρύχτηκαν 17 μήνες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία. 
https://www.msn.com/el-gr/money/economy/h-%CE%BC%CE%BF%CE%BFdy%CE%84s-%C2%AB%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%AF%C2%BB-%CE%BC%CE%B5-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1/ar-AAy7N2b?li=BBqxHCu&ocid=mailsignout

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έλληνας γίνεσαι, το παραδέχεται επιτέλους η Νέα Δημοκρατία

Του Θάνου Καμήλαλη Αξίζει ένα «μπράβο» στην κυβέρνηση για τον ακούσιο κοινωνικό συμβολισμό μέσω του σχεδίου να προσφέρει την ελληνική ...