Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

Παιδιά-όμηροι του Τραμπ

Αγαπημένες φίλες και φίλοι,

Άρπαξαν 2.300 παιδάκια απ’ τις οικογένειές τους και τα έκλεισαν σε κλουβιά. Είναι το νέο, αρρωστημένο πολιτικό παιχνίδι του Τραμπ!

Μετά τη μαζική κατακραυγή, ο Τραμπ μόλις δήλωσε ότι θα σταματήσει να διαμελίζει τις οικογένειες. Αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα για όσες έχει ήδη διαλύσει.

Αυτά τα παιδιά είναι όμηροι -- τα μάντρωσαν σε κλουβιά, με δυνατά φώτα να φέγγουν πάνω απ’ τα κεφαλάκια τους μέρα-νύχτα. «Μάμι!», «Πάπι!» φωνάζουν κλαίγοντας, αλλά οι εργαζόμενοι των κέντρων κράτησης δεν επιτρέπεται ούτε

να τ’ αγγίξουν για να τα ηρεμήσουν! Και τα περισσότερα δεν έχουν δικηγόρους να τα υπερασπιστούν.

Όμως υπάρχει κάτι που τώρα μπορούμε να κάνουμε. Αν 50.000 από εμάς στηρίξουμε μέσα στις επόμενες 48 ώρες, θα μπορέσουμε να προσλάβουμε δικηγόρους για να ελευθερώσουν τα ξεριζωμένα παιδιά και να τα γυρίσουν στους γονείς τους, και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε αδιάκοπα ενάντια στις πολιτικές που δημιούργησαν αυτή τη φρίκη.

Στήριξε με όσα μπορείς, για να βοηθήσουμε να απελευθερωθούν τα παιδιά που κρατά ομήρους ο Τραμπ. Τα χρήματα θα σταλούν αμέσως σε ομάδες που δραστηριοποιούνται στα σύνορα για τη νομική υπεράσπιση των παιδιών, ώστε να ξανασμίξουν με τις οικογένειές τους. Στη συνέχεια το Avaaz θα διοργανώσει δράσεις στις ΗΠΑ: 

Ο Τραμπ χρησιμοποιεί αυτά τα αθώα παιδιά ως πολιτικά πιόνια, για να αναγκάσει το Κογκρέσο να του δώσει τα χρήματα για το περιβόητο τείχος που θέλει να χτίσει στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Ενώ επί μία βδομάδα έλεγε ψέματα για να τα κουκουλώσει, η δημόσια κατακραυγή τον ανάγκασε τελικά να κάνει πίσω. Αλλά ακόμη κι αν σταματήσει ο χωρισμός των οικογενειών, παιδιά θα εξακολουθήσουν να κρατούνται σε κλουβιά μαζί με τους γονείς τους -- σαν ζώα!

Και για τα παιδιά που έχουν ήδη χωριστεί απ’ τις οικογένειές τους, δεν άλλαξε τίποτα -- εκτός απ’ το ότι τα φώτα της δημοσιότητας σβήνουν σιγά σιγά για εκείνα, με αποτέλεσμα να είναι πλέον ακόμη πιο δύσκολο να βρουν τη νομική στήριξη που χρειάζονται. Δεν υπάρχει καμία προοπτική αποφυλάκισης και επανένωσης με τους γονείς τους. Εξακολουθούν να κρατούνται μόνα τους σε κλουβιά ή αυτοσχέδιες σκηνές και να κοιμούνται στο κρύο πάτωμα, χωρίς να τα αφήνουν να δουν τους γονείς τους. Τα μακροχρόνια ψυχικά τραύματα που τους δημιουργούνται είναι ανατριχιαστικά.

Χωρίς δικηγόρους, αυτά τα παιδιά ίσως παραμείνουν στη φυλακή μήνες. Ίσως μάλιστα να μεταφερθούν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, καθώς οι γονείς τους απελαύνονται χωρίς εκείνα! Οι δικηγόροι όμως θα μπορούσαν να τα βοηθήσουν να αποφυλακιστούν και να ξαναβρούν τους γονείς τους που είναι σε απόγνωση.

Η εικόνα των παιδιών που κουρνιάζουν τρομοκρατημένα το ένα δίπλα στο άλλο είναι σπαρακτική. Μπορούμε όμως να τους παρέχουμε κάποιον να τα προσέχει όσο βρίσκονται μακριά απ’ τους γονείς τους και μετά να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στις απάνθρωπες πολιτικές του Τραμπ. Στήριξε τώρα: 

Όταν άκουσα τις ηχογραφημένες κραυγές απελπισίας από ένα κέντρο κράτησης, ξέσπασα σε κλάματα -- φαντάστηκα το δικό μου το παιδί να φωνάζει μόνο του σε ένα κλουβί! Ας συσπειρωθούμε αμέσως για να βοηθήσουμε επειγόντως τα χιλιάδες αυτά παιδιά. Ας τους δείξουμε ότι όλος ο κόσμος είναι στο πλευρό τους, έτοιμοι και έτοιμες να φωνάξουμε ότι δε θα ανεχτούμε αυτές τις φρικαλεότητες. 

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα, 

Allison, Meetali, Danny, Nataliya, Nell, Jenny, Andrew και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι προτάσεις Τσίπρα για στήριξη της οικονομίας

  Της Νίκης Ζορμπά Μια "νέα κοινωνική συμφωνία" θα επιχειρήσει να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη μιλώντας στους π...