Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

Πριν σκοτώσουν τον τελευταίο ελέφαντα

Αγαπημένες φίλες και φίλοι, 

Η γενιά μας ίσως ζήσει να δει έναν πλανήτη χωρίς ελέφαντες, ρινόκερους και γορίλες. Είναι αδιανόητο. 

Όμως κάποιοι ήρωες διακινδυνεύουν τα πάντα για να σταματήσει την κατρακύλα προς την εξαφάνιση: οι δασοφύλακες. 

Καθημερινά σώζουν χιλιάδες απειλούμενα ζώα απ’ τις σφαίρες των λαθροκυνηγών. Είναι μια άκρως επικίνδυνη δουλειά (κάθε 4 μέρες δολοφονείται κι ένας δασοφύλακας). Και παλεύουν σχεδόν χωρίς εκπαίδευση κι εξοπλισμό -- οι μισοί δεν έχουν καν αρβύλες! Τώρα όμως έχουμε μια εκπληκτική ευκαιρία να φέρουμε την επανάσταση στα σώματα προστασίας της άγριας ζωής παγκοσμίως. 

Οι Thin Green Line, που συνεργάζονται με τους κορυφαίους δασοφύλακες του κόσμου, ζητούν τη βοήθειά μας για να εκπαιδεύσουν και να εξοπλίσουν χιλιάδες Προστάτες Άγριων Ζώων -- νέους, επίλεκτους δασοφύλακες στα μέρη της Αφρικής όπου οργιάζει η λαθροθηρία. 300 φύλακες στην Κένυα που έκαναν αυτή την εκπαίδευση κατάφεραν εξαλείψουν τη λαθροθηρία ελεφάντων σε μια αχανή έκταση. Και μαζί μπορούμε να εκπαιδεύουμε 1.000 νέους Προστάτες Άγριων Ζώων κάθε χρόνο! 

Θα ήταν ένα απ’ τα πολυτιμότερα δώρα που θα μπορούσε να κάνει το κίνημά μας στον πλανήτη: ένα διεθνές σώμα προστασίας της άγριας ζωής, χρηματοδοτούμενο από πολίτες απ’ όλο τον κόσμο. Αν έστω 50.000 από εμάς στηρίξουμε σήμερα, η πρώτη φουρνιά δασοφυλάκων θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σε λίγες μόνο βδομάδες! Κάθε 26 λεπτά δολοφονείται κι ένας ελέφαντας -- στήριξε τώρα, πριν σκοτώσουν και τον τελευταίο

Χωρίς τους δασοφύλακες θα είχαμε χάσει εδώ και πολύ καιρό τη μάχη για τους ελέφαντες, τους ρινόκερους και πολλά άλλα άγρια ζώα. Αλλά εξακολουθούμε να χάνουμε αυτά τα μεγαλοπρεπή πλάσματα με εξωφρενικούς ρυθμούς: 3 ρινόκερους τη μέρα μόνο στη Νότια Αφρική! Κι οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι αν δε ανακόψουμε τώρα την κατρακύλα προς την εξαφάνιση, σύντομα θα είναι πολύ αργά. 

Μαζί μπορούμε να φέρουμε την ανατροπή, αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο. 

Με το σχέδιο «Προστάτες Άγριων Ζώων», η εκπαίδευση κι ο εξοπλισμός ενός δασοφύλακα κοστίζει μόνο 500€! Σε 12 μήνες μπορούμε να εκπαιδεύσουμε αρκετούς δασοφύλακες για να βοηθήσουμε στην προστασία 124.000 ελεφάντων σε 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ, σε Κένυα, Ουγκάντα, Μαλάουι και Ζιμπάμπουε. Μετά θα πολλαπλασιάσουμε τον αντίκτυπό μας εξαπλώνοντας αυτό το καταπληκτικό μοντέλο σε σώματα προστασίας της άγριας ζωής σε όλο τον κόσμο. Οι δασοφύλακες χρόνια ζουν μ’ αυτό το όνειρο -- στήριξε τώρα για να το κάνουμε πραγματικότητα!

Θα ήταν θλιβερό τα εγγόνια μας να μη γνώριζαν ποτέ αυτούς τους ευαίσθητους γίγαντες. Η αντίστροφη μέτρηση για να σώσουμε τα άγρια ζώα που αγαπάμε έχει ήδη αρχίσει -- κι οι δασοφύλακες είναι η ελπίδα μας. Το Avaaz είναι ίσως το μοναδικό κίνημα στον κόσμο που μπορεί να συγκεντρώσει γρήγορα αρκετά χρήματα, για να τεθεί αμέσως το σχέδιο σε εφαρμογή. Ας ξεκινήσουμε! 

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Allison, Bert, Ricken, Martyna, Marigona, Σπύρος, Sarah και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπέρ της πρότασης Μητσοτάκη για ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού η Φον ντερ Λάιεν

  Ευνοϊκά απέναντι στην ιδέα του   ευρωπαϊκού  πιστοποιητικού εμβολιασμού   κατά της Covid-19 το οποίο θα τυγχάνει «αμοιβαίας αναγνώρισης» τ...