Σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
«Η συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ιστορικής σημασίας, αν συνυπολογίσει κανείς όχι μόνο τις αποστάσεις που χωρίζουν τις ΗΠΑ με τη Β. Κορέα, αλλά και τις προσωπικότητές τους.
Με βάση όσα γνωρίζουμε από το κοινό ανακοινωθέν, η καταρχήν συμφωνία που προέκυψε από τη συνάντηση είναι θετική, προσθέτει σταθερότητα για την παγκόσμια κοινότητα κι ανοίγει έναν θετικό δρόμο, σε μια περίοδο που υπάρχουν
πολλά ανησυχητικά σημάδια και εξελίξεις, όπως το αδιέξοδο και η διαμάχη στη συνάντηση των G7, με ευθύνη και πάλι του Τραμπ.
Θέλω να επισημάνω, όμως, και το εξής: Όταν τα βρίσκουν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε ένα τόσο δύσκολο θέμα όπως τα πυρηνικά στη Β. Κορέα, καταλαβαίνει κανείς πόσο επιβεβλημένο, αλλά και εφικτό, είναι να υπάρξει ολοκλήρωση της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ, που θα προσθέσει σταθερότητα, εμπιστοσύνη, ειρήνη και θα βοηθήσει τη βαλκανική συνανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.
Από τη συμφωνία στο Μακεδονικό θα ωφεληθεί η Ελλάδα και η οικονομία της χώρας, αλλά και η κυβέρνηση. Και θεωρώ ότι αυτό θα φανεί και στην κάλπη, όταν έρθει η ώρα των εκλογών.
Η αίσθηση που έχω είναι ότι, εφόσον αυτή η συμφωνία προχωρήσει και ολοκληρωθεί, θα εξασφαλίσει μια καθαρή πλειοψηφία στη Βουλή και θα έχει τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας της παγκόσμιας κοινότητας και των Ευρωπαίων ηγετών. Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό της χώρας, θεωρώ ότι τους τελευταίους μήνες έχει ενισχυθεί στην κοινή γνώμη το κομμάτι αυτών που θέλουν τη συμφωνία.
Από αυτή τη συμφωνία θα ωφεληθεί η Ελλάδα και η οικονομία της χώρας, αλλά και η κυβέρνηση. Και θεωρώ ότι αυτό θα φανεί και στην κάλπη, όταν έρθει η ώρα των εκλογών. Ο δε Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, η ελληνική κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, ως η βασική κυβερνητική δύναμη αυτής της συμφωνίας, νομίζω θα πιστωθούν και κάτι ακόμα πολύ θετικό: Ότι δεν είμαστε μόνο η δύναμη που βγάζει την Ελλάδα από τα μνημόνια, αλλά και η δύναμη που έχει την τόλμη, την ικανότητα και τη διορατικότητα να λύνει προβλήματα, που «σάπιζαν» για περίπου 30 χρόνια.
Για τη ΝΔ
Θεωρώ, επίσης, ότι με κάποιον τρόπο θα εκδηλωθεί και ο εσωτερικός διχασμός στη ΝΔ. Γιατί δεν είναι δυνατόν η εγκατάλειψη της πολιτικής των Κώστα Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή και Ντόρας Μπακογιάννη να γίνει τόσο εύκολα. Όπως δεν είναι εύκολο στη ΝΔ, με τις καταβολές της και την πολιτική της διαδρομή ως κυβέρνηση για πολλά χρόνια, να συνταχθούν όλοι στη γραμμή Σαμαρά-Βορίδη-Γεωργιάδη σαν να μην τρέχει τίποτα.
Για τον Καμμένο
Ο Πάνος Καμμένος είναι γνωστό ότι έχει διαφορετική άποψη, αλλά η άποψη της κυβέρνησης είναι σαφής και δεδομένη. Ο Πάνος Καμμένος ωστόσο δεν προτίθεται να ρίξει την κυβέρνηση με βάση αυτή του τη διαφωνία.
Θεωρώ άκρως προβληματικό για τη λογική του το επιχείρημα της ΝΔ, που βασίζεται στο «λούζουμε πατόκορφα τον Πάνο Καμμένο από το πρωί ως το βράδυ και μετά γινόμαστε ουρά του», λέγοντας πως «αν δεν πει ‘ναι’ ο Π. Καμμένος, δεν λέμε κι εμείς».
http://www.matrix24.gr/2018/06/papadimoulis-otan-ta-vriskoun-tramp-kim-epivevlimeno-na-simfonisoun-tsipras-zaef/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου