Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Άμεση αναγκαιότητα λήψης μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων ιλαράς στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του 10-5-2018 το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ έχει γνωστοποιήσει ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην Ελλάδα έχει εκδηλωθεί  επιδημία ιλαράς που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εν λόγω ανακοίνωση ο αριθμός δηλωθέντων κρουσμάτων ιλαράς στην χώρα μας ανέρχεται σε 2.819 περιστατικά και καταγράφηκαν 4 θάνατοι ενώ στις 31-5-2018 το τμήμα επιδημιολογικής  επιτήρησης  και παρέμβασης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ κάνει αναφορά εστιάζοντας στα  αυξανόμενα κρούσματα ιλαράς στη Βόρειο
Ελλάδα.
Είναι γνωστό από την πλευράς ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ ότι  συστήνεται ο εμβολιασμός με το μικτό εμβόλιο ιλαράς (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις.
Όσον αφορά το Νομό Κιλκίς, σε καθημερινή βάση γίνεται ολοένα και γνωστό ότι παρουσιάζονται και στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς αυξανόμενα σε βαθμό επικίνδυνο για την δημόσια υγεία κρούσματα ιλαράς.
Η δημόσια υγεία όμως αφορά και εργαζόμενους του Νοσοκομείου που πολλοί εξ αυτών ήρθαν αλλά και  έρχονται  σε επαφή με τους ασθενείς του νοσοκομείο χωρίς να είναι εμβολιασμένοι ή  ατελώς εμβολιασμένοι.
 Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να νοσήσουν αλλά και να μεταδώσουν τη νόσο σε συναδέλφους τους και  ασθενείς.
Επιπλέον είμαστε ενήμεροι ότι δεν υπάρχουν αντιδραστήρια στο Νοσοκομείο Κιλκίς για τον  έλεγχο αντισωμάτων της ιλαράς.
Για αυτό το λόγο κύριε Ρεβενάκη Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, σας καλούμε να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τον εσωτερικό κανονισμό πρόληψης και έλεγχου λοιμώξεων για τον περιορισμό εξάπλωσης της νόσου τόσο στο γενικό πληθυσμό που καθημερινά προσέρχεται  στο Νοσοκομείο Κιλκίς όσο και στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Κιλκίς.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ - Σταμάτης Παπουλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο μύθος ότι ζούμε στον καλύτερο δυνατό (καπιταλιστικό) κόσμο

Από την παγκόσμια φτώχεια μέχρι την ανισότητα μεταξύ των κρατών, όλοι οι δείκτες δείχνουν πως ζούμε στην καλύτερη περίοδο στην ιστορία. ...