Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

"ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη": Νέα δημοτική κίνηση ανακοίνωσε ο Σπύρος Βούγιας

Δυναμικό «παρών» στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αναμένεται να δώσει η δημοτική κίνηση «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», με επικεφαλής τον Σπύρο Βούγια. Σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Βούγιας επισήμανε πως στόχος της κίνησης αυτής είναι να
κρατηθεί ζωντανή, πλούσια και ανοιχτή τη συζήτηση για την πόλη.
Όπως είπε ο ίδιος, επιδιώκει να συγκροτήσει ένα υπερκομματικό «Μέτωπο Πόλης», στο οποίο θα συνεργάζονται όλες οι ενεργές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ώστε τελικά να συγκροτηθεί ένα υπερκομματικό ψηφοδέλτιο, η «Μικτή
Θεσσαλονίκης».
Αναφορικά με το αν θα είναι ο ίδιος στο τιμόνι της «ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης» και υποψήφιος για δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές, σημείωσε πως η απόφαση αυτή θα ληφθεί τον Οκτώβριο, έναν χρόνο πριν από τις εκλογές. «Δεν περιμένω χρίσμα ούτε καν στήριξη για να αποφασίσω. Με ενδιαφέρει η πόλη τι θα πει», ανάφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κ. Βούγιας έκανε την εκτίμηση πως στην περίπτωση που γίνουν μαζί εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, θα υπάρξει πόλωση και θα ελαχιστοποιηθεί η κουβέντα για τη Θεσσαλονίκη. «Σε μια τέτοια περίπτωση οι υποψήφιοι των δημοτικών εκλογών θα λειτουργούν περίπου σαν παραπληρωματικά στοιχεία», πρόσθεσε.
Ακόμη, ο κ. Βούγιας ανέφερε πως το προηγούμενο διάστημα ήρθε σε επαφή με τους ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, δημοτικό σύμβουλο, Ανδρέα Κουράκη και πρώην αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης, Νίκο Ταχιάο, προκειμένου να διαμορφώσουν από κοινού το «Μέτωπο Πόλης». Ωστόσο, η συνεργασία αυτή δεν τελεσφόρησε.
Τέλος, ο επικεφαλής της «ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης» δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον δήμαρχο της πόλης, Γιάννης Μπουτάρη, εκτιμώντας πως ο κ. Μπουτάρης δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Υποστήριξε δε ότι «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» μπορεί να αποτελέσει μια συνέχεια ή ακόμη και μια τομή στη δουλειά που έγινε από την «Πρωτοβουλία».
Αναφερόμενος στην πολιτική στήριξη που παρείχε στο πρόσωπο του κ. Μπουτάρη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Βούγιας έκανε λόγο για «πολιτικό κεφαλοκλείδωμα» και για έναν «ασφυκτικό εναγκαλισμό», που δεν βοηθά την πόλη και ούτε ταιριάζει στη φυσιογνωμία της «Πρωτοβουλίας». «Θα θελήσει να φύγει με αξιοπρέπεια ο Γιάννης Μπουτάρης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να έχει κερδίσει τον τελευταίο χρόνο το Δήμο Θεσσαλονίκης, με την διείσδυση που έχει καταφέρει. Πρόκειται για μια αμοιβαία ωφέλιμη συνεργασία με βραχυπρόθεσμη διάρκεια. Δεν ωφελεί όμως την Πρωτοβουλία. Θα την αξιοποιήσει την στήριξη πολιτικά ο Γ. Μπουτάρης για να ολοκληρώσει αξιοπρεπώς τη θητεία του. Δεν ταιριάζει αυτό το πολιτικό φλερτ στην Πρωτοβουλία και τον Μπουτάρη», είπε.
Ο ίδιος χαρακτήρισε τραυματική όσο και αποκρουστική την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
https://toprotovioli.blogspot.com/2018/05/blog-post_608.html?spref=fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...