Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Η Άγκυρα παρουσίασε το νέο μη - επανδρωμένο υπερόπλο 'κατασκοπείας'

Παρουσιάστηκε σύμφωνα με το Πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το ολοκαίνουριο μη επανδρωμένο αεροσκάφος ANKA'S, που όπως ανακοινώνουν από την Τουρκία μπορεί να ελέγχεται μέσω δορυφόρου. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ανέμεναν τον εξοπλισμό επικοινωνίας μέσω δορυφόρου για μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους από το 2017.
Το αεροσκάφος που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Τουρκική Αεροναυπηγική Βιομηχανία (TAI), είναι το βασικό "όπλο" των Τούρκων στις μυστικές υπηρεσίες, την παρακολούθηση και την αναγνώριση. Η δημιουργία του ξεκίνησε το 2004 και τα πρώτα τεστ έγιναν το Δεκέμβριο του 2010. Τα τελικά τεστ πτήσης κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και τη νύχτα, χωρίς την
οπτική επαφή με το σκάφος ολοκληρώθηκαν με επιτυχία με τα συστήματα απομακρυσμένης πλοήγησης να παραδίδονται και επισήμως στην τουρκική αεροπορία.
Το ANKA-S μπορεί να παραμείνει στον αέρα επί 18 ώρες, φτάνει σε υψόμετρο 7 χλμ και μπορεί να κουβαλήσει φορτίο 200 κιλών. Το νέο σύστημα ελέγχου μέσω δορυφόρου, θα μπορεί να ελέγχει ταυτόχρονα 6 αεροσκάφη. Το ANKA - S μπορεί να πραγματοποιεί αυτόματη απογείωση και προσγείωση, αλλά και προσγειώσεις εκτάκτου ανάγκης σε περίπτωση απώλειας επαφής. 
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...