Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Κ. Μητσοτάκης: Εάν ο Τσίπρας κλείσει άρον-άρον την Προανακριτική θα είναι υπεύθυνος συγκάλυψης

Με την επισήμανση πως σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σπεύσει να κλείσει άρον-άρον την προανακριτική για τη Novartisαυτό θα σημαίνει απόλυτη συγκάλυψη και η Νέα Δημοκρατία δε θα το ανεχθεί, ο πρόεδρος της "γαλάζιας" παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε και πάλι πως βούληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να έρθουν όλα στο φως. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης που επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για σπίλωση των πολιτικών του αντιπάλων, τόνισε ότι  εάν αποκαλυφθεί ότι κάποιος έχει

πάρει μαύρο χρήμα, θα φύγει από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ δεσμεύτηκε πως θα αλλάξει το νόμο περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου οι πολιτικοί να μην έχουν "σκανδαλώδη" μεταχείριση, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους πολίτες.
"Θα πρέπει να μιλάμε για το μέλλον. Να μην ανακυκλώνουμε το κακό παρελθόν. Να μην επενδύουμε σε μία διαμάχη που φέρνει διχασμό. Είναι μία υπόθεση που στήθηκε για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Για να σπιλώσει ο κ Τσίπρας τους πολιτικούς του αντιπάλους. Θα αμυνθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε επίθεση δεχθεί η Νέα Δημοκρατία. Θα επιμείνω να αποκαλυφθεί κάθε πλευρά της υπόθεσης. Να έρθουν οι μάρτυρες με ή χωρίς κουκούλες. Να μη σπεύσει ο κ. Τσίπρας να κλείσει άρον-άρον την προανακριτική. Αυτό θα σημαίνει απόλυτη συγκάλυψη και δε θα το εναχθούμε", τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Σκάι".
Ο κ. Μητσοτάκης συνέδεσε την είσοδο του θέματος Novartis στον πολιτικό ορίζοντα της χώρας με την κατάρρευση των πρωθυπουργικών αφηγημάτων. "Εάν πραγματικά ο κ. Τσίπρας είχε εμπιστοσύνη στο αφήγημά του ότι γυρίζουμε στην κανονικότητα θα είχε λόγο να το κάνει αυτό ο κ. Τσίπρας; Έχει καταρρεύσει το αφήγημά του. Θα δούμε και άλλα σκάνδαλα. Επενδύει ο κ. Τσίπρας στο διχασμό. Εγώ θα συζητώ για το μέλλον της χώρας και όχι για το παρελθόν", ανέφερε.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ίδια ώρα, ήταν σαφής, κινούμενος πάντα σε μοτίβο Novartis.
"Είναι αυτονόητο πως εάν αποκαλυφθεί ότι κάποιος έχει πάρει μαύρο χρήμα, θα φύγει από τη Νέα Δημοκρατία. Να δώσουμε τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους, για να αποδείξουν την αθωότητα τους. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Δεν υπάρχουν όμως και σήμερα πολιτικές ευθύνες; Τι έκανε ο κ. Τσίπρας. Με ενδιαφέρει όχι μόνο να τα ψάξουμε όλα αυτά, αλλά το όποιο κέρδος από τη μείωση της συνταγογράφησης να το επιστρέψουμε στους πολίτες. Εάν μαζέψουμε τη διαφθορά που υπάρχει σε αυτό το κύκλωμα, εγώ δεσμεύομαι πως αυτά τα χρήματα θα γυρίσουν πίσω στους πολίτες. Βεβαίως και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Αλλά δεν είναι το μόνο ζήτημα που μας απασχολεί", είπε.
Θα αλλάξω το άρθρο 86
Βασική πτυχή της συνέντευξης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσε η δέσμευσή του για αλλαγή στο νόμο περί ευθύνης υπουργών. "Το 2006, δύο χρόνια βουλευτής, έστειλα επιστολή στους συναδέλφους μου ζητώντας να αλλάξουμε το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών θα αλλάξει και τα πολιτικά πρόσωπα δε θα έχουν αυτή τη σκανδαλώδη μεταχείριση που έχουν σήμερα", επεσήμανε, βάλλοντας συνεχώς κατά του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, τον οποίο και εγκάλεσε για κάλυψη στον Παναγιώτη Κουρουμπλή.
"Γιατί έμεινε έξω από την υπόθεση; Δεν ήταν αυτός που δεν εξέδωσε δελτίο τιμών; Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αφήνει έξω τον κ. Κουρουμπλή; Αυτό που είναι σκάνδαλο είναι οι πρακτικές μίας εταιρείας που διακινούν μαύρο χρήμα ανάμεσα σε γιατρούς.  Ο κ. Τσίπρας γκριζάρει την υπόθεση. Δεν ενδιαφέρεται για αποδείξεις. Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική, όταν ξέρει πως μπορεί να σπιλωθεί; Αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας είναι ανήθικο. Οι δύο κόσμοι που συγκρούονται είναι η εικόνα του κ. Πικραμμένου και του κ. Πολάκη που γελούσε στη Βουλή. Η ζωή του τόπου βουλιάζει σε ένα βούρκο, σε μία εποχή με τεράστια ζητήματα. Διέλυσε την οικονομία ο κ. Τσίπρας. Και κάνει συνεχείς υποχωρήσεις στα εθνικά ζητήματα. Σε αυτό θα κριθεί ο κ. Τσίπρας. Εάν ο κ. Τσίπρας κλείσει την επιτροπή άρον-άρον θα είναι προσωπικά υπεύθυνος για τη συγκάλυψη. Θα είναι αυτός που θα έχει αποδείξει έμπρακτα πως όλο αυτό ήταν πολιτική σκευωρία", τόνισε.
inRead Advertisement by VIDADS since 2011

Η τοποθέτηση Μέρκελ δεν ήταν χρήσιμη
Ερχόμενος στο μείζον ζήτημα του ονοματολογικού των Σκοπίων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι η κίνηση Μέρκελ να χαρακτηρίσει τον κ. Ζάεφ "Μακεδόνα πρωθυπουργό" δεν ήταν χρήσιμη. Ταυτόχρονα, ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας δίχασε τους πολίτες και σε αυτό το ζήτημα.
"Εάν αποδείχθηκε κάτι από αυτήν την υπόθεση είναι ότι υπάρχει μεγάλη πατριωτική ευαισθησία. Και αυτό δε μπορεί κανείς να το παραγνωρίσει. Ο κ. Τσίπρας δίχασε το λαό και σε αυτό το θέμα. Χαρακτήρισε όσους έχουν αυτήν την ευαισθησία όχλο. Χειρίστηκε αυτήν την υπόθεση από την αρχή μέχρι το τέλος λανθασμένα. Δεν έθεσε ως αφετηρία του ζητήματος την ουσία. Εάν δεν αλλάξουν τα Σκόπια το Σύνταγμά τους δε συζητάμε τίποτα. Ο κ. Τσίπρας συζητά λύση σε δόσεις. Εμείς σε αυτό λέμε "όχι". Γιατί αυτή είναι μία λύση που δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα", είπε.
Δεν έχω εμπιστοσύνη στα πρόσωπα που χειρίζονται ζητήματα Άμυνας και εξωτερικής πολιτικής
Εστιάζοντας στα ελληνοτουρκικά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε ότι η οδός Πειραιώς είχε προειδοποιήσει ότι η επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα ήταν άστοχη και απροετοίμαστη και το μόνο αποτέλεσμα που είχε ήταν η αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.
"Είναι σημαντικό τώρα να υπάρχει γρήγορη αποκλιμάκωση στο Αιγαίο. Αυτό ζήτησα και από τον κ. Γιλντιρίμ. Να μην υπάρχουν ενέργειες που παραβιάζουν ξεκάθαρα το καλό κλίμα μεταξύ των δύο γειτόνων", ανέφερε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που σχολίασε ότι η ένταση στο Αιγαίο εγκυμονεί κινδύνους, εξέφρασε την άποψη ότι η Άγκυρα θα  αντιληφθεί ότι η αποκλιμάκωση είναι προς όφελός της, καθώς μια πρόκληση απέναντι στην Ελλάδα είναι μια πρόκληση προς την Ευρώπη.
"Αυτό αφορά και στην Κύπρο, όπου επίσης παραβιάζονται κυριαρχικά δικαιώματα από την Τουρκία, όπως επισημαίνει και ο πρόεδρος Αναστασιάδη… Έχουμε από την μια την εικόνα αυτή στα εθνικά θέματα και από την άλλη την εικόνα στην πολιτική σκηνή της χώρας μας που σπαράσσεται από σκάνδαλα που δεν δίνουν την δυνατότητα χάραξης εθνικής γραμμής… Έχει μεγάλη ευθύνη για αυτό που κάνει ο πρωθυπουργός και στα εθνικά θέματα και στην οικονομία… Ας προσέξει πάρα πολύ ο κ. Τσίπρας για το πού οδηγεί την χώρα", επεσήμανε, λέγοντας ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο επιτελείο που χειρίζεται τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.
Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί το θέλουν δεν το θέλουν οι δανειστές
Μεγάλο μέρος της συνέντευξης Μητσοτάκη αποτέλεσε η αποτύπωση του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως η οικονομική πραγματικότητα παραμένει ζοφερή για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. "Εμείς θα φέρουμε επενδύσεις, θα δημιουργήσουμε δουλειές, θα μειώσουμε τους φόρους. Ο ξένος θα βρει σε εμάς ένα σταθερό φορολογικό σύστημα. Ένα περιβάλλον που θα μειώνει δραματικά το χρόνο που χρειάζεται ένας επενδυτής, για να επενδύσει. Θα βρει μία κυβέρνηση αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τραπεζικού συστήματος", ανέφερε.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι θα πείσει τους εταίρους να ανάψουν πράσινο φως στο πρόγραμμα του κόμματος, δίνοντας στίγμα υπευθυνότητας και αποφασιστικότητας στις μεταρρυθμίσεις από τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης. 
"Μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και στον ΕΝΦΙΑ. Αμέσως. Έχουμε ήδη εντοπίσει στοχευμένες περικοπές δαπανών. Έχουμε ξεκάθαρο σχέδιο για το πώς θα βελτιώσουμε τη φορολογική συμμόρφωση. Σήμερα η αύξηση των φόρων σπρώχνει τους πολίτες στη…μαύρη οικονομία", σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
"Λέω στην επιχειρηματική κοινότητα κάτι που είναι έντιμο. Εγώ θα σας μειώσω τους φόρους, θα σας απλοποιήσω το επιχειρηματικό περιβάλλον και θα σας διευκολύνω στη ρευστότητα. Εσείς, όμως, θα επενδύσετε στη χώρα σας, θα πληρώσετε φόρους και θα προσέχετε τους εργαζόμενούς σας. Δεν πρόκειται να δεχθώ οποιαδήποτε εκμετάλλευση εργαζομένων, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, με τη δικαιολογία ότι δεν τα βγάζουμε πέρα", τόνισε.
Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια. "Αυτό θα γίνει. Μέσα από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ δε βελτιώνουμε μόνο το διαθέσιμο εισόδημα. Αναπτύσσουμε τον κρίσιμο τομέα των ακινήτων", είπε.
Θα κυβερνήσω με τους καλύτερους
Ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στην ανανέωση του κόμματος, λέγοντας πως αυτό το μήνυμα έστειλε η εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, κρατώντας στην προμετωπίδα την έννοια της αξιολόγησης. "Εκεί που δεν πρόκειται να κάνω καμία υποχώρηση είναι στην απόλυτη αξιοκρατία στη στελέχωση της επόμενης κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού. Θα διαλέξω και θα πορευτώ με τους καλύτερους. Δεν έχω να εξαργυρώσω κανένα γραμμάτιο. Εκλέχτηκα από τη βάση της ΝΔ, για να αλλάξω το κόμμα και να δώσω ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Αυτό δε σημαίνει πως δεν έχω σήμερα πολλά άξια στελέχη που θα αξιοποιηθούν. Αλλά θα είναι ένα κράμα παλαιών και νέων που θα σας εκπλήξει", ανέφερε.
http://www.capital.gr/politiki/3275215/k-mitsotakis-ean-o-tsipras-kleisei-aron-aron-tin-proanakritiki-tha-einai-upeuthunos-sugkalupsis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...