Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Λεβέντης: Ο Αμερικανός πρέσβης μου είπε ότι η Ρωσία δεν θέλει να δοθεί λύση στο Σκοπιανό

Τα θέματα που συζήτησε με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα αποκάλυψε ο  Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον Realfm 97,8.
Όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων συνάντησε τον Αμερικανό Πρέσβη πριν από τρεις μέρες και συζήτησαν κυρίως για το Σκοπιανό, αλλά και για την υπόθεση Novartis.
«Για το Σκοπιανό μου είπε ότι πρέπει οπωσδήποτε να λυθεί το θέμα της ονομασίας και ότι η Ρωσία δεν θέλει να δοθεί λύση για να μπορεί να έχει ρόλο στη βαλκανική. Εμείς επιδιώκουμε άμεση λύση, μου είπε, για να μην επιτραπεί να μπει η Ρωσία σε μια σφαίρα επιρροής που δεν έχει σήμερα. Όντως
δηλαδή υπάρχει μια άμεση πίεση της αμερικανικής κυβέρνησης για να κλείσει το ζήτημα» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.
Αναφορικά με την υπόθεση Novartis, ο κ. Λεβέντης τόνισε: «Είναι πολύ πιθανόν να βρούμε λωποδύτες υπουργούς κατά την άποψή μου. Αυτό είπε και ο πρέσβης, ότι στην Ελλάδα έχετε δημόσιο σύστημα και είναι πιθανόν να δωροδοκήθηκαν πολιτικά πρόσωπα».
«Κάποιοι μπορεί να τα πήραν, γιατί εκείνο που συζήτησα με τον πρέσβη των ΗΠΑ είναι ότι στην Αμερική τα θέματα των τιμών των φαρμάκων επιλύονται σε υπηρεσιακό επίπεδο δεν φτάνουν ποτέ στον υπουργό. Έχουν υπηρεσιακά συμβούλια που λαμβάνουν αποφάσεις, ενώ εδώ υπάρχει ευθυνοφοβία και έχουμε υπουργοκεντρικό σύστημα» πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης.
Ωστόσο, ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι η δικογραφία για τη Novartis «δεν πιάνει την ουσία, δεν δένει τους κατηγορούμενους και απλά τους κρεμάει στα μανταλάκια».
«Δεν μπορεί με αυτά τα στοιχεία να παραπέμψει αν δεν συνδεθούν με τραπεζικούς λογαριασμού και στοιχεία από το FBI. Αν η κυβέρνηση δεν είχε την πλειοψηφία των 153 στη Βουλή δεν θα μπορούσε να κάνει ποτέ προανακριτική με τέτοια δικογραφία», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σημειώνοντας πως « η απόλυτη πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ξεχάσουμε το Σκοπιανό και τα ελληνοτουρκικά και να καταλάβει τη σκέψη μας η Novartis».
Σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι έχει ζητήσει τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για τα εξοπλιστικά εδώ και 1,5 χρόνο, καθώς, όπως είπε, «πρέπει οι πολιτικοί αρχηγοί να γνωρίζουν την ακριβή αμυντική εικόνα της χώρας γιατί οι Τούρκοι έχουν βάλει μπροστά ένα σχέδιο γκριζοποίησης των 17 νησιών».
«Οι Τούρκοι θεωρούν ότι η Ελλάδα στρατιωτικά δεν θα τολμήσει να τα βάλει μαζί τους. Και πράγματι έτσι είναι. Σε εφ’ όλη της ύλης πόλεμο με την Τουρκία δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Θα ήταν καθαρή τρέλα να τους ακολουθήσουμε στην ανισορροπία τους. Η λύση είναι να κάνουμε παραγγελίες (σ.σ. στα εξοπλιστικά) και συγχρόνως με διαβήματα να διατυμπανίζουμε την κάθε έκνομη κίνησή τους για να κερδίζουμε στη διεθνή κοινότητα περισσότερο έδαφος, να βλέπουν ότι έχουμε δίπλα μας έναν ταραχοποιό».
http://www.topontiki.gr/article/260447/leventis-o-amerikanos-presvis-moy-eipe-oti-i-rosia-den-thelei-na-dothei-lysi-sto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...