Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

ΝΔ: Έρχεται νέα ερώτηση με κοινωνικό περιερχόμενο και πρωτοβουλία έξι βουλευτών

Ψίθυροι και φήμες για μία νέα πρωτοβουλία βουλευτών της ΝΔ κυκλοφορούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα κίνηση δεν θα έχει την αφετηρία τους 11 βουλευτές που κατέθεσε την ερώτηση προς τον ΥΠΟΚ Κωστή Χατζηδάκη για τα «κόκκινα δάνεια», ούτε από τους 8 που απευθύνθηκαν στον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη για τα φάρμακα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές η νέα πρωτοβουλία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί αλλά είναι θέμα χρόνου βουλευτές να καταθέσουν νέα ερώτηση, με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Ο αριθμός των βουλευτών που θα υπογράφουν τη νέα ερώτηση δεν είναι ακόμα ακριβής, καθώς αρχικά την πρωτοβουλία την πήραν έξι βουλευτές. Επειδή όμως τα νέα κυκλοφόρησαν γρήγορα στο όλο εγχείρημα προστέθηκαν πολύ περισσότεροι βουλευτές

Ο ακριβής αριθμός των βουλευτών που θα συνυπογράψουν την ερώτηση δεν είναι ακόμα γνωστός, καθώς η αρχική σκέψη ήταν να την καταθέσουν έξι γαλάζιοι, αλλά τα νέα κυκλοφορούν γρήγορα και υπάρχουν κι άλλοι που ζητούν να συμμετάσχουν.

Ο χρόνος κατάθεσης της ερώτησης, καθώς αυτή την περίοδο το ενδιαφέρον μονοπωλούν η κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και οι ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες οι υπουργοί της κυβέρνησης εμφανίζονται να επιθυμούν να προσεγγίσουν τους βουλευτές προκειμένου να μην βρεθούν στο στόχαστρο τους.

Οι πληροφορίες έχουν φτάσει τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στην Πειραιώς και έχουν δημιουργήσει νέα αναταραχή. Έτσι για μία ακόμη φορά τα γαλάζια στελέχη επιχειρούν να υποβαθμίσουν την εσωκομματική σημασία των πρωτοβουλιών από ομάδες βουλευτών, ισχυριζόμενοι ότι εντάσσονται στα πλαίσια των καθηκόντων τους. Να θυμίσουμε πάντως ότι οι μέχρι σήμερα ερωτώντες βουλευτές αλλά και όσοι ετοιμάζονται, λένε ότι οι πρωτοβουλίες τους έχουν ιδεολογικό στίγμα και στοχεύουν να επαναφέρουν την εμπιστοσύνη της λαϊκής δεξιάς με την κυβέρνηση του Κυριάκος Μητσοτάκη.
https://www.topontiki.gr/2024/10/09/nd-erchete-nea-erotisi-me-kinoniko-perierchomeno-ke-protovoulia-exi-voulefton/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Καρφιά» Ανδρουλάκη σε Δούκα: Δεν χωρίζω τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ σε «70% - 30%»

Πρόσκληση προς τους 303.000 ψηφοφόρους που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, να κάνουν το ίδιο και την προσεχ...