Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Πανελλαδική 24ωρη απεργία σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου για γιατρούς και νοσοκόμους

Σε πανυγειονομική πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, με τις ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Οι υγειονομικοί σε όλη τη χώρα απεργούν ζητώντας την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών) αναφέρει πως με την απεργία διεκδικεί ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανθρώπινα ωράρια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
Οι γιατροί προχώρησαν και συμβολική κατάληψη του υπουργείο Υγείας.
Ο Γιάννης Γαλανόπουλος, Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΟΕΝΓΕ, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την κινητοποίηση.
«Θέλουμε να ακουστούν πολύ δυνατά τα αιτήματά μας. Διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες δουλειάς, μαζικές προσλήψεις, γενναίες αυξήσεις στους μισθούς μας. Έχουμε συγκέντρωση στις 9 η ώρα. Σκοπός είναι να απαντήσουμε στο υπουργείο Υγείας πως είμαστε γιατροί που κάνουμε πολλές ώρες υπερωρία, που μας βγαίνει το λάδι για να προσφέρουμε στους πολίτες και δεν ανεχόμαστε να μας χαρακτηρίζει ο υπουργός ‘συμμορία της μιζέριας’. Συμμορία είναι η κυβέρνηση με την πολιτική που εφαρμόζει και έχει τσακίσει το σύστημα Υγείας».
https://www.madata.gr/epikairotita/social/930369-panelladikh-24orh-apergia-shmera-pempth-17-oktovrioy-gia-giatroys-kai-nosokomoys.html#google_vignette

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εργοδότες ξεγελούν την ΕΡΓΑΝΗ - Εργαζόμενοι χάνουν επιδόματα

Χιλιάδες εργαζόμενοι δεν λαμβάνουν τα βασικά, επίδομα γάμου και επίδομα προϋπηρεσίας ενώ ακόμη και για τον κατώτατο μισθό μετατρέπουν μόνο σ...