Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Δευτέρα ή Τρίτη οι πρώτες ανακοινώσεις Ανδρουλάκη για αλλαγές στα πρόσωπα

Τους τρόπους με τους οποίους το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να κινηθεί σε ρυθμούς «αξιωματικής αντιπολίτευσης» αναζητάει ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται συνεχώς σε συναντήσεις με τους συνεργάτες του για να συμπληρώσει το «παζλ» των αλλαγών.

Δευτέρα ή Τρίτη οι πρώτες ανακοινώσεις

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τις κινήσεις του επιδιώκει να δείξει ότι πραγματικά θέλει να βρεθούν όλοι οι «κορυφαίοι» στην πρώτη γραμμή, ότι οι εκλογές και όσα τους χώριζαν κατά την προεκλογική περίοδο έχουν μείνει πίσω. Με αυτό το μήνυμα θέλει να προχωρήσει στις αλλαγές που ετοιμάζει.
Οι ανακοινώσεις που θα κάνει η Χαριλάου Τρικούπη θα είναι οι πρώτες και θα αφορούν αλλαγές σε πρόσωπα τόσο στη Βουλή όσο και στο κόμμα. Οι αλλαγές θα ανακοινωθούν το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη.
Στο Πολιτικό Κέντρο θα συμμετέχουν οι συνυποψήφιοι στην κούρσα ηγεσίας και μερικά ακόμη κομματικά στελέχη, που θα διαμορφώσουν αυτό το δεκαμελές όργανο. Παράλληλα η τράπουλα θα μοιραστεί και στα στελέχη. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα δημιουργήσει την δική του «σκιώδη κυβέρνηση». Στην ουσία απέναντι σε κάθε υπουργό θα τοποθετηθεί ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Τα ονόματα

Πολλά είναι τα πρόσωπα που ακούγονται πως θα αξιοποιήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης σ’ αυτό το νέο «λίφτινγκ» που θα επιχειρηθεί στο κόμμα. Όπως έγραψε χθες το topontiki.gr, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, έχει στα χέρια του τη δουλειά που έχουν ρίξει οι βουλευτές του και οι μάχες που έχουν γίνει στη Βουλή.


Ο σκληρός πυρήνας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δε θα αλλάξει και σ’ αυτό θα συμμετέχουν Δημήτρης Μάντζος, Παναγιώτης Δουδωνής (βουλευτές επικρατείας), Θανάσης Γλαβίνας (εκπρόσωπος Τύπου) και η Στεφανία Μουρελάτου (Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου). Μάλιστα, ο ρόλος της Στεφανίας Μουρελάτου θα είναι πιο αναβαθμισμένος καθώς σήκωσε τεράστιο βάρος όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις αλλαγές στη Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να σκέφτεται τον Πάρι Κουκουλόπουλου για Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και να πλαισιώνεται από τους Δημήτρη Μάντζο και Παναγιώτη Δουδωνή ή τον Παύλο Χρηστίδη. Σίγουρο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα αξιοποιηθεί και ο Λευτέρης Καρχιμάκης, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του (29 χρόνων), κατέθεσε στον αρχηγό του Κινήματος ένα πρόγραμμα δράσεων το οποίο άρεσε πάρα πολύ. Δεν αποκλείεται να αναλάβει τον Πολιτικό Σχεδιασμό. Ρόλο στην επόμενη μέρα του Κινήματος θα έχει και Όλγα Μαρκογιαννάκη, ενώ η διεύρυνση θα είναι κυριολεκτικά και πραγματικά αμφίπλευρη.

H μεγάλη εικόνα

Στις αρχές του 2025 θα γίνει το συνέδριο, στο οποίο θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα του κόμματος και θα είναι η αφετηρία που θα έχει το ΠΑΣΟΚ στον δρόμο προς τις εθνικές κάλπες. Εκεί θα γίνουν κάποιες καταστατικές αλλαγές και τροποποιήσεις οργάνων αλλά και στη δομή του κόμματος, ώστε να γίνει το ΠΑΣΟΚ ένα κόμμα ανταγωνιστικό απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.


Στη συζήτηση έχει ανοίξει και θέμα για αντιπροεδρίες – αυτό στο Κίνημα δεν προβλέπεται, αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει. Ήδη κόμματα στην Ευρώπη, τα οποία είναι στην ίδια οικογένεια με το ΠΑΣΟΚ, έχουν αυτή τη δομή. Τα συναντάμε σε Ισπανία, Ιταλία, Δανία κ.α. Γνώστης των ευρωπαϊκών, ο Ανδρουλάκης σίγουρα θα θέλει να πάρει κάποιες δομές των χωρών αυτών και να τις εντάξει στο ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, από το περιβάλλον του αποκλείεται να δούμε ένα κόμμα στο οποίο η ηγετική ομάδα θα λειτουργεί με τρόικα. Θα υπάρχει ο πρόεδρος και ο στενός πυρήνας του, ενώ τα όργανα θα είναι πιο μικρά και ευέλικτα. Οι συσκέψεις του Ανδρουλάκη με τους συνεργάτες του έχουν εντατικοποιηθεί και σύντομα αναμένεται να δούμε τις πρώτες αλλαγές. Αρχικά αυτές θα γίνουν στο κομμάτι της επικοινωνίας.
https://www.topontiki.gr/2024/10/18/pasok-deftera-i-triti-i-protes-anakinosis-androulaki-gia-allages-sta-prosopa/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εργοδότες ξεγελούν την ΕΡΓΑΝΗ - Εργαζόμενοι χάνουν επιδόματα

Χιλιάδες εργαζόμενοι δεν λαμβάνουν τα βασικά, επίδομα γάμου και επίδομα προϋπηρεσίας ενώ ακόμη και για τον κατώτατο μισθό μετατρέπουν μόνο σ...