Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

J&J: Παραδίδει σήμερα τα πρώτα εμβόλια στην ΕΕ - 55 εκατ. δόσεις ως τον Ιούνιο

 Η Johnson & Johnson ξεκίνησε από σήμερα Δευτέρα να παραδίδει τα πρώτα εμβόλιά της κατά του κορονοϊού σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανακοίνωσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αλλά και η ίδια η εταιρεία.

Η φαρμακοβιομηχανία αρχικά είχε προγραμματίσει να ξεκινήσει τις παραδόσεις στις αρχές Απριλίου, αλλά καθυστέρησε λόγω προβλημάτων στην παραγωγή.

"Οι πρώτες δόσεις έρχονται στα κράτη-μέλη σήμερα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η αμερικανική εταιρεία έχει δεσμευτεί να παραδώσει 55 εκατ. δόσεις του εμβολίου της στην ΕΕ έως τα τέλη Ιουνίου και επιπλέον 120 εκατ. δόσεις το

τρίτο τρίμηνο, δήλωσε ο Επίτροπος Βιομηχανίας της ΕΕ, Τιερί Μπρετόν, νωρίτερα τον Απρίλιο.

"Πρόσφατα, δεν ήταν σαφές αν αυτή η δέσμευση θα τηρηθεί. Ωστόσο, 50 εκατ. δόσεις έχουν εξασφαλιστεί" για το δεύτερο τρίμηνο, δήλωσε ο Ευρωβουλευτής Πέτερ Λίζε, του κόμματος της Μέρκελ, επισημαίνοντας πως έλαβε αυτή την πληροφορία από την εταιρεία και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που συντονίζει τις συνομιλίες με τους κατασκευαστές εμβολίων.

Εκπρόσωπος της Johnson & Johnson επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία ξεκίνησε τη Δευτέρα τις παραδόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού σε χώρες της ΕΕ, καθώς και σε Νορβηγία και Ισλανδία, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τον αριθμό των εμβολίων που θα παραδοθούν τον Απρίλιο.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η εταιρεία σκοπεύει να παραδώσει 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου της στην  ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο των ενημερώσεων για την πορεία του προγράμματος εμβολιασμού στη χώρα, είχε αναφέρει ότι η Ελλάδα περιμένει από την εταιρεία Johnson & Johnson μια μικρή παραλαβή 70.000 δόσεων εντός του Απριλίου, 300.000 δόσεις εντός του Μαΐου και τον Ιούνιο 960.000 δόσεις.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL ανέφερε ότι φτάνει σήμερα στο Βέλγιο το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Θα παραληφθούν 36.000 δόσεις, ωστόσο οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν εντός λίγων ημερών, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες που αφορούν σε υλικοτεχνικές λεπτομέρειες.

Ο πρώτος εμβολιασμός με Johnson & Johnson στο Βέλγιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Το ισχυρό σημείο αυτού του νέου εμβολίου είναι ότι αρκεί μόνο μία δόση, γεγονός που σημαίνει ότι οι 36.000 δόσεις προορίζονται για αντίστοιχο αριθμό πολιτών.

https://www.msn.com/el-gr/news/world/jandj-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%af%ce%b4%ce%b5%ce%b9-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b1-%ce%b5%ce%bc%ce%b2%cf%8c%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%b5-55-%ce%b5%ce%ba%ce%b1%cf%84-%ce%b4%cf%8c%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%89%cf%82-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bd%ce%b9%ce%bf/ar-BB1fz5PF?ocid=mailsignout&li=BBqxHCu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου