Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Εμβόλια

 

Η έκκλησή μας για Οικουμενικό Εμβόλιο είναι ξανά στο επίκεντρο! Νομπελίστες, επιστήμονες και τώρα καλλιτέχνες όπως Τζορτζ Κλούνεϊ, Σάρον Στόουν και Φόρεστ Γουίτακερ ενώνουν τις φωνές τους με 1 εκατομμύριο από εμάς για να απαιτήσουμε να γίνουν τα εμβόλια του κορονοϊού «Παγκόσμιο Κοινό Αγαθό», διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο, κι όχι μόνο στις πλουσιότερες χώρες.

Πλέον πάνω από 100 χώρες συμφωνούν με την επείγουσα πρόταση να καταργηθούν οι πατέντες -- και πηγές υποστηρίζουν πως μια μεγάλη παγκόσμια κινητοποίηση τώρα μπορεί να πιέσει και τις υπόλοιπες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, να στηρίξουν την πρόταση ώστε να περάσει!

Τώρα διάδωσε την παγκόσμια έκκληση σε φίλους, συγγενείς και ομάδες στο WhatsApp -- για να φέρουμε μια ισχυρή, παγκόσμια φωνή αλληλεγγύης στα ΜΜΕ και στα κέντρα λήψης αποφάσεων, πριν την κρίσιμη συνάντηση που θα γίνει σε λίγες μέρες:


WHATSAPP

FACEBOOK

TWITTER

















Προς τους ηγέτες του κόσμου, τις φαρμακευτικές εταιρείες και τις χώρες μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου:Σας καλούμε να εγγυηθείτε επειγόντως παγκόσμια πρόσβαση σε ζωτικά εμβόλια, θεραπείες κι εξοπλισμό για τον κορονοϊό. Οι πατέντες πρέπει να καταργηθούν, η τεχνογνωσία να διατίθεται ελεύθερα και δωρεάν, και να σταματήσει η αισχροκέρδεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Κυβερνήσεις, επιστήμονες και φαρμακευτικές πρέπει να συνεργαστούν και να μοιραστούν πόρους, ώστε κανείς να μη μείνει στο περιθώριο. Η πανδημία θα τελειώσει, μόνο όταν τελειώσει παντού.


















































Διάδωσέ το:

WHATSAPP

FACEBOOK

TWITTER

Περισσότερες πληροφορίες:Τα εμβόλια για τον κορονοϊό θα μπορούσαν να σώσουν εκατομμύρια ζωές, όμως υπάρχει μια παγίδα.

Τα εμβόλια ανήκουν στους κολοσσούς της φαρμακοβιομηχανίας, που όμως δεν μπορούν να παρασκευάσουν αρκετά για όλο τον κόσμο γρήγορα. Οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου έχουν ήδη αγοράσει τις περισσότερες δόσεις, αφήνοντας τις φτωχότερες στο έλεος της πανδημίας.

Αυτό μπορεί και πρέπει ν’ αλλάξει. Σε λίγες μέρες, οι κυβερνήσεις θα συζητήσουν ένα παγκόσμιο σχέδιο που θα καταργεί τις πατέντες για τα εμβόλια του κορονοϊού, επιτρέποντας έτσι να κυκλοφορήσουν γενόσημα και να αυξηθεί η παγκόσμια παραγωγή.

Ας βοηθήσουμε να περάσει! Διάδωσε την επείγουσα έκκληση στο WhatsApp και στο Facebook κι ένωσε τη φωνή σου με τον νομπελίστα Δρ. Μοχάμεντ Γιουνούς, τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Άνι Λένοξ, Φόρεστ Γουίτακερ, Σάρον Στόουν… και 1 εκατ. πολίτες, για να απαιτήσουμε εμβόλια για όλο τον κόσμο:


WHATSAPP

FACEBOOK

TWITTER

Οι πατέντες πρέπει να καταργηθούν -- κι έχει ξανασυμβεί. Το 2001, μετά από χρόνια δημόσιας πίεσης, οι κυβερνήσεις συμφώνησαν να απελευθερώσουν τις θεραπείες του HIV/Aids απ’ τις πατέντες, επιτρέποντας έτσι να κατασκευαστούν πιο οικονομικά γενόσημα φάρμακα και σώζοντας εκατομμύρια ζωές. Τώρα πρέπει να το ξανακάνουμε.

Η Ινδία κι η Ν. Αφρική, με την υποστήριξη περισσότερων από 100 κρατών, κατέθεσαν επείγουσα πρόταση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, να καταργήσει τις πατέντες για τα εμβόλια και τις θεραπείες κατά του κορονοϊού, μέχρι να περάσει η πανδημία.

Αυτή τη στιγμή οι κυβερνήσεις του κόσμου συζητούν την πρόταση -- γι’ αυτό βοήθησε να στείλουμε ένα τσουνάμι παγκόσμιας στήριξης και να κάνουμε τα εμβόλια του κορονοϊού προσβάσιμα σε όλους!

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,
Σπύρος, Luis, Marie, Adela, Will, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου