Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

ΠΟΥ: Απαράδεκτα αργός ο εμβολιασμός στην Ευρώπη, παρατείνει την πανδημία

Tους απαράδεκτα αργούς ρυθμούς των εμβολιασμών στην Ευρώπη κατακρίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τονίζοντας ότι «ο αργός ρυθμός του εμβολιασμού παρατείνει την πανδημία».

«Τα εμβόλια είναι ο καλύτερος δρόμος που διαθέτουμε για την έξοδο από την πανδημία. Οχι μόνο λειτουργούν, αλλά επίσης είναι πολύ αποτελεσματικά στον περιορισμό της προσβολής. Ωστόσο, ο εμβολιασμός γίνεται με μία απαράδεκτη βραδύτητα», προειδοποιεί στην ανακοίνωση ο διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπη Χανς Κλούγκε.
Μέχρι στιγμής, μόνο το 10% του πληθυσμού της Ευρώπης έχει λάβει έστω μία δόση εμβολίου, ενώ έχει εμβολιαστεί το 4%, αναφέρει ο ΠΟΥ.

Ο εβδομαδιαίος αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει φθάσει το 1,6 εκατομμύριο, ενώ είχε βρεθεί κάτω από το 1 εκατομμύριο πριν από μόλις πέντε εβδομάδες, σημειώνει ο ΠΟΥ.

«Για να γίνω σαφής: οφείλουμε να επιταχύνουμε την διαδικασία ενισχύοντας την παραγωγή, περιορίζοντας τα εμπόδια στην χορήγηση των εμβολίων και χρησιμοποιώντας και την τελευταία δόση που έχουμε σε στοκ», δηλώνει ο Χανς Κλούγκε. «Αυτήν την στιγμή, η κατάσταση στην περιοχή (Ευρώπη) είναι η ανησυχητικότερη που έχουμε διαπιστώσει εδώ και μήνες».
https://eleutheriellada.wordpress.com/2021/04/04/%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b4%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b1-%ce%b1%cf%81%ce%b3%cf%8c%cf%82-%ce%bf-%ce%b5%ce%bc%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84/#more-121129

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου