Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Σε ρυθμούς προεκλογικής περιόδου το Κίνημα Αλλαγής

Μπορεί ο στόχος να είναι να κλείσει η εσωκομματική …μουρμούρα, τουλάχιστον μέχρι τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος τον Σεπτέμβριο, ενόψει εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας, στην πραγματικότητα όμως, η προεκλογική περίοδος στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής έχει ανοίξει και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Τουλάχιστον όχι, όσο κάποιοι εκ των υποψηφίων ‘τρέχουν’ κανονικά την προεκλογική τους εκστρατεία και κάποιοι άλλοι προσπαθούν συνεχώς να κλείσουν τη συζήτηση, πετυχαίνοντας το ακριβώς αντίθετο, να την διατηρούν …ορθάνοιχτη.

Στην πραγματικότητα, όλοι οι υποψήφιοι (σ.σ. τουλάχιστον αυτοί που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα) κινούνται κανονικά αν και με διαφορετικούς ρυθμούς στην κατεύθυνση της συγκέντρωσης των δυνάμεων που θα τους στηρίξουν. Περισσότερο εμφανής είναι η προσπάθεια του Ανδρέα Λοβέρδου, που εδώ και εβδομάδες κινείται όχι μόνο στο παρασκήνιο, αλλά και στο προσκήνιο, επικοινωνώντας καθημερινά με στελέχη και μέλη σε όλη την Ελλάδα και δημιουργώντας το δικό του ‘κοινό’ σε μία προσπάθεια να καλύψει το κενό που δημιουργείται από το γεγονός ότι ο ίδιος δεν διαθέτει μηχανισμό. Αντίθετα, ο κομματικός μηχανισμός είναι εκ των πραγμάτων στα χέρια της Φώφης Γεννηματά, ενώ τον δικό του προσωπικό μηχανισμό σε όλη την χώρα έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο τελευταίος, θεωρείται βέβαιο ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία, από την στιγμή που έχει δηλώσει ότι οι λόγοι που τον έκαναν να τη διεκδικήσει το 2017 έχουν ενταθεί έκτοτε. Από την άλλη πλευρά, δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να δημιουργήσει εσωκομματικό θέμα εν μέσω πανδημίας, εκτιμώντας ότι αυτό δεν ενδιαφέρει καθόλου τους πολίτες που έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα. Αντίθετα, ο Σεπτέμβριος, οπότε και προγραμματίζεται η συνεδρίαση της ΚΠΕ, είναι μία καλή περίοδος για τον ίδιο, ώστε να αρχίσει η εσωκομματική διαδικασία, καθώς εκτιμά ότι τότε θα έχει προχωρήσει αρκετά ο εμβολιασμός ώστε η επιστροφή στην κανονικότητα να μην είναι μόνο μία ευχή. Σε κάθε περίπτωση, και ο ευρωβουλευτής θεωρείται ότι στο παρασκήνιο βρίσκεται σε κάποια επαφή με τον κόσμο που τον στηρίζει ανά την Ελλάδα, αν και οι κινήσεις του παραμένουν ως τώρα ιδιαιτέρως προσεκτικές.
Την ίδια ώρα, η Φώφη Γεννηματά συνεχίζει αδιάκοπα τις επαφές της ανά την Ελλάδα μέσα από τις ‘ψηφιακές περιοδείες’ που πραγματοποιεί, κοινοποιώντας στην πραγματικότητα το πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής για την Οικονομία της χώρας την επόμενη μέρα της πανδημίας και όχι μόνο. Η επαφή της με τους παραγωγικούς φορείς, αλλά και τους υγειονομικούς και τους νεολαίους σε όλη την χώρα, την φέρνει εκ των πραγμάτων στο πλάι των ανθρώπων που επιδιώκει να εκπροσωπήσει, αναθερμαίνοντας τη σχέση της μαζί τους. Στις ίδιες αυτές ‘περιοδείες’, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έχει επαφές και με παλιά στελέχη του χώρου σε κάθε περιοχή, τα οποία θεωρείται ότι έχουν τη δική τους ‘δύναμη’ το καθένα και μόνο κέρδος να προσφέρουν στην παράταξη εφόσον επανασυνδεθούν μαζί της.
Στο μεταξύ, τις δικές τους δυνάμεις μετρούν άνθρωποι που σκέφτονται αλλά ακόμα δεν έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την ηγεσία. Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται είναι αυτά του Χάρη Καστανίδη, του Μιχάλη Κατρίνη, της Νάντιας Γιαννακοπούλου κ.ο.κ.
Και κάπως έτσι, επισφραγίζεται για άλλη μια φορά το άτυπο ρητό που θέλει μία προεκλογική περίοδο να μην μπορεί να κλείσει, πριν από το στήσιμο της κάλπης. Ακόμα και αν πρόκειται για το εσωτερικό ενός μόνο κόμματος…
http://www.matrix24.gr/2021/04/se-rithmous-proeklogikis-periodou-to-kinima-allagis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου