Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Αιχμές Γεννηματά για τη διακήρυξη Λοβέρδου: Όποιος φέρνει σε δεύτερη μοίρα την παράταξη, δεν προσφέρει υπηρεσίες (Audio)

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Ανδρέας Λοβέρδος με τη διακήρυξή του για την αρχηγία του κόμματος και έστειλε το δικό της μήνυμα για τις προθέσεις της.

Μιλώντας στον Real FM και το Νίκο Χατζηνικολάου, η Φώφη Γεννηματά σημείωσε με νόημα ότι «εγώ αισθάνομαι ότι στο κόμμα μου με αγαπούν. Έχουμε τέτοιες σχέσεις, έχουμε ισχυρούς δεσμούς γιατί ξέρουν ότι ήμουν πάντα παρούσα στα δύσκολα, στέκομαι δίπλα σε κάθε στέλεχος και βάζω πάνω από όλα την παράταξη και την προοπτική του τόπου και το εθνικό συμφέρον».
Πρώτα η προοπτική της παράταξης

Απαντώντας στην κίνηση Λοβέρδου, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι «είναι θεμιτές οι προσωπικές φιλοδοξίες αλλά όποιος θέτει σε δεύτερη μοίρα την προοπτική της παράταξης και συναρτά τις εξελίξεις μονάχα με τον εαυτό του, δεν προφέρει υπηρεσίες. Ο στόχος αυτή τη στιγμή του Κινήματος Αλλαγής είναι να μπορέσει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις».
Σταθερή πορεία

Η Φ. Γεννηματά εκτίμησε ότι «συντελούνται πολύ σημαντικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία, αρχίζει η απογοήτευση πια από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που έχει έρθει ως η μεγάλη ελπίδα μετά την τεράστια απογοήτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, που φάνηκε και ως αντιπολιτευση ότι δεν έχει τίποτα να αντιπροτείνει στον ελληνικό λαό και βλέπουν ότι σε μας μπορούν να δουν σιγουριά, ξέρουν ότι με μας έζησαν τα καλύτερά τους χρόνια, βλέπουν ότι έχουμε εκτός από εμπειρία και ανανέωση και ορμή και νέα στελέχη που δεν εξαρτούν την πορεία τους από την καρέκλα. Δεν μεταγράφονται για μια καρέκλα και αυτή είναι η σταθερή μας θέση».



Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι «η στάση μας είναι σταθερή, με διαρκεί παρουσία και με σταθερή γραμμή για τη νέα αλλαγή. Θα δυναμώσει η τάση, θα δώσει ελπίδα και ρεύμα και προοπτική για μια νέα αλλαγή».
Κριτική για τον χειρισμό της πανδημίας

Όσον αφορά τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, η Φ.Γεννηματά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της. Ειδικότερα, τόνισε ότι το Σύστημα Υγείας είναι στο κόκκινο καθώς δεν στηρίχθηκε εγκαίρως. Υπογράμμισε τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ, πως έπρεπε να γίνεται καλύτερη ιχνηλάτηση, περισσότερα τεστ, αποτελεσματικό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας. Όσον αφορά, δε, στα σχολεία, τόνισε ότι άνοιξαν όπως έκλεισαν. Δηλαδή, χωρίς να γίνεται αποσυμφόρηση των τάξεων. Είναι αδιανόητο, όπως είπε, να μην έχει βρει έναν τρόπο να μειώσει τον συνωστισμό στα σχολεία. Είναι ευθύνη της Πολιτείας να οργανώσει πιο συστηματικά. «Καμία ουσιαστική προετοιμασία στο ζήτημα συνωστισμού, που είναι σημαντικό θέμα για την προστασία των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά αναφέροντας και τα ΜΜΜ.

https://www.topontiki.gr/2021/04/13/echmes-gennimata-gia-ti-diakirixi-loverdou-opios-ferni-se-defteri-mira-tin-parataxi-den-prosferi-ipiresies-audio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου