Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

Μύκονος: Σφράγισαν και το Alemagou με τους τζίρους των 4.000.000 ευρώ

Νέα υπόθεση φοροδιαφυγής εντόπισε το κλιμάκιο των εφοριακών στη Μύκονο μετά το «σφράγισμα» του κεντρικού εστιατορίου του Nammos το περασμένο Σάββατο, επειδή δεν είχαν κοπεί αποδείξεις αξίας 73.000 ευρώ. 
Το νέο περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία της Φτελιάς, στο beach bar Alemagou, ένα από τα πλέον δημοφιλή μαγαζιά του νησιού με τζίρους που ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ τη σεζόν. 
Μάλιστα τον έλεγχο έκανε το ίδιο κλιμάκιο που είχε μεταβεί στο Nammos, καθώς απ’ ότι φαίνεται η εντολή που έχει λάβει απο τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είναι για μόνιμη εγκατάσταση στο Νησί
των Ανέμων στα πλαίσια επιχείρησης διαρκείας για την πάταξη του φαινομένου της φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το κλιμάκιο των εφοριακών κατά την διάρκεια του ελέγχου στα ταμεία του μπιτς μπαρ -εστιατορίου φέρεται να διαπιστωσε λανθασμένη καταχώρηση του τρόπου πληρωμής (μετρητά ή πιστωτική κάρτα) που αφορά σε λογαριασμό αξίας 6.000 ευρώ.
Η επιχειρηση ζήτησε απο τους εφοριακούς να ελεγχθεί η «ασυμφωνία» μεταξύ αποδείξεων απο τη μια πλευρά και απο την άλλη μετρητών και πιστωτικών καρτών για να αποδειχθεί - σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς τους - οτι δεν υπάρχει παράβαση, όμως ο προϊστάμενος του κλιμακίου αρνήθηκε να ελέξχει την βασιμότητα των ισχυρισμών των υπεύθυνων της επιχείρησης και να προχωρήσει στον έλεγχο του ταμείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι του καταστήματος κάλεσαν το ΑΤ Μυκόνου προκειμένου να σπεύσουν αστυνομικοί για να κατάσχουν το ταμείο ώστε να επιβεβαιωθούν μετά απο έλεγχο τα όσα υποστηρίζουν, δηλαδή ότι δεν υπήρξε παράβαση.
Τελικά το κατάστημα σφραγίστηκε πριν απο μια ώρα απο το κλιμακιο των εφοριακών και για τις επόμενες 48 ώρες.
http://www.topontiki.gr/article/280401/mykonos-sfragisan-kai-alemagou-me-toys-tziroys-ton-4000000-eyro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κόβουν 3 στους 4 δικαιούχους από το κοινωνικό μέρισμα!

Κόβονται οι 3 στους 4 δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, καθώς τα συναρμόδια υπουργεία βάζουν αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κρι...