Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Η συγκινητική ιστορία της 8χρονης που περπατούσε με κονσερβοκούτια

Τα πρώτα της βήματα κάνει πλέον η 8χρονη από τη Συρία Μάγια Μερχί, που γεννήθηκε χωρίς πόδια και αναγκαζόταν να χρησιμοποιεί κονσερβοκούτια ως προσθετικά μέλη στον καταυλισμό όπου ζούσε στην επαρχία Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας.

Αφού οι εικόνες του 8χρονου κοριτσιού να προσπαθεί να μετακινηθεί με τα αυτοσχέδια προσθετικά μέλη που της είχε κατασκευάσει ο πατέρας της από κονσερβοκούτια, άγγιξαν την παγκόσμια κοινή γνώμη, ένας ειδικός στην Τουρκία υποσχέθηκε να τη βοηθήσει να περπατήσει. Ο πατέρας της, ο Μοχάμεντ Μερχί, ο οποίος πάσχει από την ίδια γενετική ασθένεια, έφυγε από το

Χαλέπι για να γλιτώσει από τις συγκρούσεις μαζί με τη σύζυγο και τα έξι τους παιδιά και αναζήτησε καταφύγιο στην ανταρτοκρατούμενη Ιντλίμπ.

«Αντιμετωπίσαμε πολλές προκλήσεις, κυρίως το να μετακομίσουμε από εκεί που μέναμε σε σκηνές (…) Γενικά η κατάσταση ήταν δύσκολη», σχολίασε ο 34χρονος.

«Δεν μπορούσε να περπατήσει, οπότε έπρεπε να φτιάξουμε κάτι για να προστατεύσουμε τα πόδια της από το έδαφος», πρόσθεσε αναφερόμενος στα αυτοσχέδια προσθετικά μέλη που έφτιαξε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Τούρκος ειδικός στα προσθετικά μέλη Μεχμέτ Ζεκί Κουλτσού μάλιστα απέρριψε τις προτάσεις για τη συγκέντρωση δωρεών για την επέμβαση, τονίζοντας ότι θα αναλάβει ο ίδιος το κόστος.
Τώρα οι γιατροί ελπίζουν ότι η Μάγια θα μπορέσει να περπατήσει κανονικά με τα νέα προσθετικά της μέλη σε τρεις μήνες, ενώ τόνισαν ότι η αποφασιστικότητα του πατέρα της έκανε το έργο τους πιο εύκολο καθώς το κορίτσι συνήθισε να περπατά έστω και με τα κονσερβοκούτια.

«Έκανε τα πάντα για να κάνει το παιδί να περπατήσει και ο Θεός τον βοήθησε», είπε ο Κουλτσού. «Κανονικά κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να περπατήσει με αυτά τα αυτοσχέδια μέλη».

Τώρα και ο πατέρας της θα υποβληθεί σε επέμβαση για προσθετικά μέλη στην Τουρκία. Εξήγησε ότι η επέμβαση της κόρης του ήταν πιο σημαντική από τη δική του, για να μπορέσει να αυτονομηθεί.

«Ονειρεύομαι να τη δω να περπατά, να πηγαίνει στο σχολείο και να επιστρέφει χωρίς να υποφέρει», είπε.

https://www.newsbeast.gr/world/arthro/3787403/i-sigkinitiki-istoria-tis-8chronis-pou-perpatouse-me-konservokoutia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...